Ki gondolta volna, hogy a Szolnoki Olajbányász már az első körben búcsúzik a férfi kosárlabda-bajnokság rájátszásában? A negyeddöntő párosítások tekintetében kétségtelenül a legnagyobb meglepetést szállította az Egis Körmend, amely a szezon során nem igazán tudta nagyobb nevű riválisait legyőzni távol az otthonától. Ezt a bravúrt a lehető legjobbkor időzítette a vasi gárda.

A mondás úgy tartja, hogy evés közben jön meg az étvágy, így bizakodhatnak a körmendi szurkolók. Az elődöntőben is hasonló meglepetésre lesz szüksége Ferenczéknek, amennyiben nem elégednek meg az elért eredményekkel és a fináléba is szeretnének bemasírozni. Az Alba Fehérvár ellen ugyanakkor nehéz lesz a megoldandó feladat, látva a Fejér vármegyeiek keretét.

Pongó Marcell, Szabó Zsolt és Vojvoda Dávid személyében rendkívül jól képzett és rutinos magyar mag mellett minőségi légiósok alkotják a soron következő rivális csapatát. Az Alba Fehérvár a negyeddöntő során simázott, könnyedén masírozott be a legjobb négy közé. Három mérkőzés elég volt Vojvodáéknak ahhoz, hogy búcsúztassák a Kecskemét együttesét.

Az Egis Körmend számára kulcsfontosságú lesz a védekezés megszilárdítása, ugyanis ezzel nyerték meg valamennyi kérdéses találkozójukat. Ennek köszönhetően diadalmaskodott január végén Székesfehérvárott a Kocsis-legénység. A 82-73-as diadal valódi csapatsiker volt, hiszen a kezdőötös valamennyi tagja (Chambers, Ferencz, Mitchell, Durázi és Omenaka) tíz pont felett zárt.

Ugyanakkor figyelembe kell venni azt a tényt is, hogy a korábbi sikeredző Matthias Zollner állásába került az a vereségszéria, amelybe a körmendi fiaskó is beletartozott. Alejandro Zubillaga Jimenezzel viszont egységes és hatékony játékkal rukkol ki azóta a Fehérvár, amely az alapszakasz utolsó mérkőzésén a címvédő Falco csapatát is legyőzte.

Arconic-Alba Fehérvár – Egis Körmend
2023. május 3. – 18:00
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!