Szerda este megkezdődött a férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokság elődöntő párharca, amelynek során a kér Vas vármegyei alakulat is pályára lépett. Az Egis Körmend együttese pályahátrányból állt fel a Szolnoki Olajbányász ellen és őrületes véghajrát követően biztosította helyét a legjobb négy között. Itt pedig az Alba Fehérvár várt már a piros-feketékre, ahol szintén nagy csatát ígér a derbi.

Nem is kellett csalódnia a közönségnek, hiszen Somogyi és Ferencz triplái alapozták meg a találkozó alaphangját. Ezután viszont bő két percig nem találtak a gyűrűbe a csapatok, nagy volt a kapkodás és sok volt a pontatlanság. Mitchell törte meg a gólcsendet, aminek következtébe mindkét gárda játékba lendült. Ebben a periódusban jobbára a támadásokra helyezték a hangsúlyt a főszereplők.

Egy minimális fehérvári előnyt szorgoskodtak össze a hazaiak, majd a folytatásban már a védekezést is megszilárdították. A Körmend ezzel szemben könnyű kosarakat kapott és hadilábon álltak a befejezéssel is. Nem véletlen kért időt Kocsis Tamás, majd cserékkel próbálta átlendíteni tanítványait a holtponton. Hiába, mert a nagyszünetig folyamatosan növelni tudta előnyét az Alba.

Főként a Vojvoda-Somogyi hátvédpáros játszott elemében: kiválóan tüzeltek és amikor úgy tűnt, hogy hatékonyan dupláztak a körmendi védők, mindig megtalálták labdáikkal a társakat. Nem sikerült felrázni a vasi együttest a szünetben sem, sőt tovább nőtt a különbség a felek között. DeCosey is elkapta a fonalat, zsinórban szerezte pontjait, ezzel szép lassan húsz fölé kúszott a különbség.

Az utolsó negyedben már csak arra kellett ügyelnie a fehérvári kosarasoknak, hogy az irányítást ne engedjék át a rivális játékosoknak. Ezt a luxust nem is tették meg és a gyenge dobóforma mellett a visszafogott védekezés pecsételte meg ezen az estén az Egis Körmend sorsát. A párharc azonban még nincs lefutva, szombaton új felvonás kezdődik a Rába-parti városkában.

Arconic-Alba Fehérvár – Egis Körmend 105-73 (29-26, 23-12, 26-15, 27-20)

Körmend: Mitchell 9/3, Chambers 4, Ferencz 9/3, Adams 5/3, Omenaka 6.
Csere: Durázi 18/6, Edwards 7, Doktor 5/3, Takács 4, Cakarun 6, Kiss -, Herczeg -.
Vezetőedző: Kocsis Tamás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!