Az női kézilabda NB I/B 3. helyén álló szombathelyi klub két kulcsjátékosa, Pődör Rebeka és Pődör Blanka is meghosszabbította szerződését és a következő szezonban is az SZKKA-t erősíti. A Pődör-lányok tehát maradnak Szombathelyen, amivel egyértelmű: bárhogy is alakul a mostani szezon hajrája, a következő idényben is komoly célokért küzdenek, méghozzá egy erős kerettel – olvasható a klub hivatalos honlapján.

A Haladás Sportkomplexum sajtótermében tartott sajtóeseményen Dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, az SZKKA tiszteletbeli elnöke, Dr. Nemény András polgármester és Pődör Zoltán ügyvezető is megjelent.

Klubunk számára továbbra is az a legfontosabb, hogy a szombathelyi, saját nevelésű értékeinket itt tudjuk tartani Szombathelyen és ezzel sikerült egy újabb lépést tennünk. A Pődör-lányok jól érzik magukat a csapatnál és elkötelezettek, hogy segítsék a csapatot és a várost, hogy Szombathelynek mielőbb újra NB I-es kézilabda-csapata legyen – hangzott el.

– Óriási öröm a klub életében, hogy két nagyon fontos játékosunk és legnagyobb értékünk továbbra is a csapatot erősíti. Az SZKKA egy nagy család és igazán büszkék lehetünk arra, hogy ennek a családnak a két hőse, még ha áldozatot is hozva, de az egész közösségnek és a klubnál pallérozódó gyerekeknek is példát mutatva kitartanak a klub és Szombathely városa mellett. Hiszen a gyerekek, a fiatal kézilabdázó lányok számára ők már példaképek, akik nem hagyják cserben a nevelőklubjukat, szülővárosukat. Szívből köszönöm ezt nekik, mindannyian nagyon büszkék lehetünk rájuk – mondta a sajtótájékoztatón az SZKKA tiszteletbeli elnöke, Dr. Hende Csaba.

Szombathely polgármestere biztosította a klubot a város támogatásáról és hangsúlyozta, mindig öröm, ha szombathelyi tehetségek Szombathelyért tesznek, ezért is szeretett volna mindenképp jelen lenni a mai bejelentésen.

– Boldog vagyok, hogy részt vehetek ezen a sajtótájékoztatón és részese lehetek a lányok örömének. Az asztalra letett munka arra predesztinálja ezt a klubot, hogy hosszútávon tudjon működni. A város támogatja a klubot és ez nem azon múlik, hogy melyik osztályban szerepel a csapat. Ez a jövőben is így lesz. Rendkívül fontos, amikor szombathelyi játékosok szombathelyi klubban játszanak tovább. Az SZKKA valóban egy nagy család, amely az egész városra kivetíti azt a sok pozitívumot, amit meg tud élni egy csapat. Köszönöm és a városra ahogy eddig is, ezután is számíthat a klub – fogalmazott Dr. Nemény András polgármester.

Az SZKKA csapatkapitánya, Pődör Rebeka nem csak csapatunk, hanem az egész bajnokság kiemelkedő játékosa, a gólkirályi cím legfőbb esélyese, aki fiatal kora ellenére már az előző idényben az NB I-ben is a góllövőlista harmadik helyén zárt és tavaly nyáron is több NB I-es megkeresés ellenére maradt Szombathelyen.

– Úgy érzem, hogy valami félbemaradt idén. Szerintem ez a csapat megérdemli, hogy NB I-ben játsszon és ott van az igazi helyünk. Az idei szezonban sok hátráltató tényező nehezítette a dolgunk, de a csapat is és én is százszázalékosan azon fogok dolgozni, hogy visszajussunk a legjobbak közé – nyilatkozta Pődör Rebeka, akinek a húga, Blanka szintén meghatározó játékosa és fontos értéke a csapatnak, aki a nővére nyomdokain lépeget előre és fejlődik folyamatosan.

– Nem volt nehéz döntés, hogy maradjak, hiszen egészen kiskorom óta itt játszom és nagyon sok pozitív élmény fűz az SZKKA-hoz. Itt van a legtöbb lehetőségem fejlődni. Célunk, hogy visszajussunk az NB I-be és ennek a sikernek a részese szeretnék lenni – mondta a sajtóeseményen Pődör Blanka.

A szerződések meghosszabbítását mi is megörökítettük.

Az SZKKA első embere, Pődör Zoltán nemcsak klubvezetőként, hanem szülőként is gondolkodik a lányok jövőjéről.

– Bekinek nem csak a tavaly nyáron, hanem idén szezon közben is nagyon sok ajánlata volt. Szülőként javasoltam neki, hogy menjen el és próbálja ki magát máshol. Természetesen örülök, hogy itt van velünk, de a fejlődésének egy klubváltás jót tenne. Nem tudtam lebeszélni a maradásról, ő eldöntötte, hogy a szülővárosában marad és hogy amíg a vállalt feladatát, az NB I-be való visszajutást nem teljesítette, addig nem hajlandó elhagyni a közösségünket. Boldogan mondhatom, hogy jövőre ismét egy erős csapatunk lesz. Rengeteg fiatal tehetség van a klubnál, nekünk egy fő feladatunk, hogy Szombathelyen tartsuk a szombathelyi játékosokat és megpróbáljuk értékes felnőtté nevelni őket – fogalmazott Pődör Zoltán klubelnök.

Az SZKKA szombaton 15 órakor az Eszterházy SC ellen lép pályára.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!