A szerdai nap során kialakult a Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupa döntőjének és bronzmeccsének párosítása. A két elődöntő a várakozásoknak megfelelően alakult: a Haladás és a Király SE együttese is bejutott a fináléba. 

A Király SE a Vép gárdájával nézett farkasszemet, mindkét gárdának akadtak hiányzói a fontos találkozón, amely rögtön egy hidegzuhannyal indult a hazaiak számára: vezetést szerzett a Vép.

Ezt követően büntetőből egalizált a szombathelyi alakulat, majd a félidő előtt a vezetést is átvették.

Mindkét csapaton érződött, hogy sok meccs van már ebben a szezonban a játékosok lábaiban, a játék színvonala hagyott némi kívánnivalót maga után.

A második etapot is a hazaiak kezdték jobban, akik újabb két alkalommal rezgették meg a vépiek hálóját, a hajrában azonban a vendégek még egy szépítő találatot bevittek, így alakult ki a 4:2-es végeredmény.

Király SE 4:2 (2:1) Vép VSE
vezette: Kondor Tamás (Tóth Csaba János, Papp János)

Király SE: Horváth A – Takács (Kiss 76.), Kovács (Nyári 76.), Szabó (Kalmár 60.), Reseterits, Németh G. (Rózsás 76.), Fábián (Kudron 60.), Tóth, Velekei, Potyi, Schimmer

Edző: Hegyi László

Vép VSE: Bezdi –Németh Á., Cseresznyák, Jordán (Pogácsás 73.), Niksz, Balikó B., Illés (Takács Á. 58.), Beke (Bezdi 68.), Szalai, Balikó D., Szekeres (Eredics 73.)

Játékos-edző: Takács Márton

 Gólszerzők: Schimmer 19., Reseterits 24., Velekei 71., Nyári 85. ill. Illés 3., Bezdi 92.

 

Nem várt könnyű feladat a Haladás VSE csapatára sem, a zöld-fehérek ahhoz a Rábapatyhoz utaztak, akik korábban legyőzték őket a bajnokságban, elvéve a veretlenségüket.

A találkozó végeredménye már az 5. percben kialakult, ezt követően nagy fölényben játszott a Haladás, de helyzeteit nem tudta kihasználni, ez pedig majdnem megbosszulta magát, de a Rábapaty egy szinte kihagyhatatlan helyzetből sem tudott betalálni ezúttal.

Rábapatyi KSK 0:1 (0:1) Haladás VSE 
vezette: Vass István (Kártyás Katalin, Szendrődi Barnabás)

Rábapatyi KSK: László – Csonka, Piros D., Gosztolya, Csupor, Tóth, Kovács, Horváth (Varga 46′), Bakonyi (Zeke 74′), Piros P. (Manganelli 46′), Könczöl

edző: Marton Róbert

Haladás VSE: Horváth – Buzás, Kovács, Simon, Pap (Sály 95′), Szenczi (Iván 79′), Tóth, Szőts, Varga, Tarján, Tóth

edző: Szenczi Imre

A Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupa döntőjét május 17-én, 17.30-tól rendezik a Rohonci úti Haladás Sportkomplexumban. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!