Szombat délelőtt a női csapatok elődöntőjével kezdődött meg a futsal Magyar Kupa Final Four küzdelmei, amelynek ezúttal a debreceni Főnix csarnok ad otthont. A férfiak mezőnyében ott volt a legjobbak között a kupagyőztes Haladás is, amely szerette volna megőrizni elsőségét. Ennek első lépcsőfokát a Kecskemét elleni elődöntőn tehették meg Juanra Calvo tanítványai.

Akadt azonban hiányzója is a vasi zöld-fehéreknek, Dróth Zoltán kisebb sérülés miatt nem állhatott a vezetőedző rendelkezésére. Két születésnaposa viszont akadt a Haladásnak, Gyimesi mellett Henrique Diniz is szerette volna győzelemmel megünnepelni a játéknapon. Nagy izgalmat és sok helyzetet ígért a találkozó, a szurkolóknak nem is kellett csalódniuk.

Az első percekben tapogatózó játék folyt egyik csapat sem akart lépéshátrányba kerülni. Ennek eredményeként nem kockáztattak feleslegesen a támadók. Angol szerzéshez a szombathelyiek álltak sokkal közelebb ugyanakkor A kecskeméti kapus kívánó formában volt. Aztán egy rögzített szituáció után megszerezte a vezetést a Vas vármegyei alakulat. A szabadrúgás lecsorgott a sor szarral majd egy le készítést követően Rutai lőtte ki a bal alsó sarkot.

A hátrányban lévő alakulat megpróbált nagyobb sebességi fokozatra kapcsolni, de ez egyben azt is jelentette hogy kinyíltak hátul. A félidő hajrájához közeledve egyre veszélyesebb kontrákat vezetett a Haladás. Szép kombináció végén Sipos növelte kettőre a különbséget Vas Ádám átadását követően. Hogy magabiztos előnnyel vonuljon az öltözőbe címvédő arról Rutai gondoskodott, aki átlövésével beállított a 3-0-ás eredményt.

A szünet után visszavett a fordulatszám ról a Haladás amely kontrák alatt próbált veszélyeztetné. Kecskemét ugyanakkor nem tudok mihez kezdeni ha nagyobb területtel és a labda tartással. A kegyelemdöfést Vas Ádám adta meg egy szép szólót követően és állítottad be a 4-0-ás végeredményt. Sikerével pedig megvédheti kupaelsőségét Juanra Calvo együttese. A finálét vasárnap fél 4-kor rendezik a Főnix csarnokban.

SG Kecskemét Futsal – Haladás VSE 0-4 (0-3)

Haladás: Alasztics M. – Kovács M., Luiggi Longo, Henrique Diniz, Vatamaniuc-Bartha D.
Csere: Gyimesi M. – Szalmás Z., Knizs O., Nagy K., Hajmási M., Sipos G., Fehér D., Vas Á., Rutai B.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Rutai (2), Sipos, Vas.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!