Egyáltalán nem túlzás kijelenteni, hogy június 3-án egy igazi világsztár látogat el edzőként, előadóként a répcelaki Répce Sportcsarnokban megrendezésre kerülő, a helyi Rakurai Karate Egyesület, a Répce Sportcsarnok (Répcelaki SE), valamint Őze-Guth Szilvia rendezvényszervező összefogásában megvalósuló nemzetközi küzdőport szemináriumra, hiszen minden idők egyik legjobb, legnagyobb profi kickbox bajnoka, a négyszeres K1 világbajnok Ernesto Hoost lesz a vendég!

A holland nemzetiségű Hoost élő legendának számít a küzdősportok világában, és olyan eredménylistával rendelkezik, amelyet kevesen tudnak felmutatni. A Mr. Perfect (Mr. Tökéletes) néven is ismert ikon a 90’-es évek végén, 2000-es évek elején volt a csúcson, akkor, amikor a kvázi profi kickboxnak is nevezhető K1 is az aranykorát élte. Fantasztikus gálák (amelyeket hazánkban is élőben követhettünk az Eurosport csatorna jóvoltából) több 10 ezer helyi néző előtt, óriási tv-s nézettségi adatok, feledhetetlen összecsapások jellemezték ezt a korszakot, amelynek egyik legjobbja (ha nem a legjobbja) volt Hoost, aki olyan sztárokat tudott rendre legyőzni, mint Peter Aerts, Mirko Cro Cop, Jérôme Le Banner, Andy Hug, Ray Sefo, Musashi, Stefan Leko, vagy Mark Hunt.

A 189 cm magas, 108 kilogrammos Hoost 121 profi mérkőzést vívott meg pályafutása során, ebből pedig mindössze 21 alkalommal szenvedett csak vereséget, ami egészen döbbenetes rekord, pláne abban a brutálisan erős mezőnyben, amelyben megmérette magát.

Általánosan elfogadott vélemény, hogy Hoost minden idők egyik legnagyobb strikere. És hogy miért kapta a Mr. Tökéletes becenevet? Igaz, hogy ő nem rendelkezett a többi nehézsúlyúhoz hasonló fizikummal, mégis képes volt ezt ellensúlyozni kiváló gyorsaságával, pontosságával, pusztító kombinációival, taktikai zsenialitásával, valamint a szinte gépies pontossággal kivitelezett, összetett akcióival, támadásaival. Hoost legrettegettebb fegyvere a jellegzetes rúgása volt, amelyet kombinációi végén használt, hogy megbénítsa ellenfeleit, emellett erős kontra repertoárral is rendelkezett, illetve nagyfokú védekezőkészséggel.

Az előbbi sorok után nem kérdés, hogy érdemes lesz kilátogatni június 3-án a Répce Sportcsarnokba (Répcelak, Arany János utca 9.), ahol előzetes jelentkezést követően, 10 ezer forintos részvételi díjért lehet részt venni az egész napos ökölvívó, karate, aikido, MMA és az Ernesto Hoost által megtartandó, kb. 2 órás K1 szemináriumon, edzésen.

A répcelaki rendezők várják az eseményre a nézőket is, akik 1000- (diák), valamint 2000 forintos áron (felnőtt) válthatnak belépőt, amellyel lehetőségük lesz találkozni, fotót készíteni Ernesto Hoost-al is. 8 éves kor alatt a belépés ingyenes!.

Érdemes megemlíteni, hogy a rendezvényen nem csak Ernesto Host személyeben üdvözölhetünk majd sztárokat, ugyanis a karate szemináriumot Rózsa Gábor világbajnok, az aikidot Dr. Polgár András 5 danos mester, az MMA-t pedig Boráros Gábor profi Oktagon fighter, illetve Molnár Benjanim profi MMA fighter fogja levezényelni, a boksz után érdeklődőket pedig a kőszegi, valamint büki szakosztállyal is rendelkező Fitt-Boksz Ökölvívó Egyesület szakavatott, elismert trénerei várják egész nap a sportcsarnok fitnesz termében.

A részletes programot, a jelentkezési, regisztrációs információkat hamarosan a Répce Sportcsarnok weblapján (www.repcesportcsarnok.hu), valamint facebook oldalán (facebook.com/sportcsarnok.repcelak) érhetik majd el az érdeklődők.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!