Vasárnap délután a Merkantil Bank Liga 13. helyén álló Credobus Mosonmagyaróvár látogat Szombathelyre, az óváriak az idei bajnokságban már ötször váltottak edzőt. Varga Lászlóval kezdték, Horváth Csabával folytatták az óváriak, aztán Király József szakmai igazgató ült le a kispadra. Március végén érkezett a korábban Szombathelyen is edzősködött Supka Attila, ám neki csak három meccs jutott. Supka pótlását ismét házon belül oldották meg, megint Király József szakmai igazgató vette át a stafétabotot. Azt tehát nem mondhatjuk, hogy eseménytelenül telne a 2022/23-as szezon Mosonmagyaróváron – áll a szombathelyi klub meccselőzetesében.

A kék-fehérek eddig 43 pontot gyűjtöttek – hat egység az előnyük a még osztályozós helyen álló Csákvár előtt. Érdekesség, hogy tavasszal egyetlen meccsükön sem született kétgólos különbségű óvári sikert vagy vereség: az eddigi 15 bajnokin összesen csak 13 gólt szereztek és ugyanennyit kaptak. Az utóbbi három meccsükön először 3-2-re nyertek Óváron a Csákvár ellen, majd 1-0-ra a Nyíregyháza otthonában, aztán 0-0-ra végeztek hazai pályán az ETO-val szemben. A Mosonmagyaróvár legeredményesebb futballistája hat találattal Nagy Zoárd. Az Óvárban is találunk korábbi szombathelyi kötődésű futballistát, így Czingráber Mátét és Artner Dávidot, de ősszel még Dezamits Dominik és Monori Norbert is kék-fehérben futballozott.

Az őszi meccsen a Haladás 1-0-ra kikapott Mosonmagyaróváron.

Michal Hipp a haladas.hu-nak nyilatkozva mondta el várakozásait a Credobus Mosonmagyaróvár elleni mérkőzés kapcsán.

A Mosonmagyaróvár idegenben az egyik legjobban szereplő együttes a bajnokságban, ráadásul a 17 tavaszi bajnokin mindössze 13 gólt kapott és ha az egész bajnokságot nézzük, azt látjuk, hogy 27 pontot gyűjtöttek idegenben – ami szép teljesítmény. Hazai pályán ugyanakkor csak 16 pontot szereztek. Érdekesség, hogy 12 meccsük is 1-0-ra végződött, ebből hetet megnyertek, ötször kikaptak. Az Óvár stabil védekezésből indítja gyors támadásait – egy biztos: kellemetlen ellenféllel játszunk vasárnap. Mi azonban sikeresek akarunk lenni, a Budafok elleni első félidőre kell építenünk. Elöl viszont muszáj jóval hatékonyabban, gólveszélyesebben futballozni, mert csak akkor nyerhetünk – fogalmazott Hipp mester.

Az NB II-es bajnokság 36. fordulójában megrendezendő Haladás-Mosonmagyaróvár meccset élőben közvetítjük.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!