A szombathelyiek győzelmét ígérte a Merkantil Bank Liga 36. fordulójának párosítása. Michal Hipp csapata ugyanis a tabella alsó harmadához tartozó Mosonmagyaróvár együttesét fogadta a Rohonci úti sportkomplexumban. Izgalmas küzdelmet ígért ez a párharc, ugyanakkor nehéz percek vártak a vasi játékosokra, hiszen továbbra is meglehetősen sok sérültje van a házigazdának.

A kulcsjátékosok hiányában sok fiatal kapott ezúttal is lehetőséget a bizonyításra. Az első percekben próbáltak fogást találni egymáson a felek. Aztán elég volt egy megingás hazai részről és megszerezte a vezetést a Mosonmagyaróvár. Egy ártatlannak tűnő vendég akciónál sokat bizonytalankodtak a vasi védők, akik között Illés lépett ki és 12 méterről továbbított a hálóba.

A bekapott gól érezhetően megfogta a Haladást és nagyon körülményesen tudta építeni támadásait. Ellenben a Mosonmagyaróvár megszállta saját térfelét és gyors ellenakciókkal próbálta mattolni Mursits kapust. A 30. percben nagy tüzijáték alakult ki a vendégek kapuja előtt. A kapusnak ugyanakkor nem kellett védenie: óvári védőkről és szombathelyi támadókról pattant le a labda.

Rácz veszélyes lökete után viszont jött az újabb pofon. A 36. perc végén ismét villant a Mosonmagyaróvár. Egy igazítást követően könyörtelenül bebombázta a jobb alsó sarokba a labdát Illés, alapos hidegzuhanyban volt része a szombathelyi szurkolóknak. A második félidőben meddő mezőnyfölényben játszott a házigazda, de ismét a vendégek kerültek közel ahhoz, hogy újabb gólt jegyezzenek.

A 61. percben a gólhelyzetben kitörő Illést sodorta el Csonka. A megítélt büntető kimaradt, miután Végh kísérletét Mursits a kapufára tolta. A hátrlévő időben is a Haladás birtokolta többet a játékszert, de nem tudott mihez kezdeni a helyzeti előnyéből a vasi gárda. A támadásait sikerült felgyorsítania a Hipp-legénységnek, de a befejezés rendre pontatlan volt.

Aztán a 79. percben egy egyéni villanás után ismét reális esély volt a Haladásnak a pontszerzésre: Csonka távoli lökete becsúszott a kapus keze mellett. Nagy hajrába kezdett a házigazda, több nagy ziccere is volt, de nem sikerült újabb gólt szerezni. A 2-1-es vereség ellenére a szombathelyi alakulat továbbra is a 7. helyen áll a 20 csapatos másodosztályú bajnokság tabelláján.

Szombathelyi Haladás – Mosonmagyaróvári TE 1-2 (0-2)

Haladás: Mursits R. – Nyíri V., Bolla G., Devecseri Sz. (Bosnjak P.), Csonka B. – Horváth R. (Katona I.), Zvekanov, Rácz B., Doktorics Á. (Csernik K.) – Molnár R., Borvető Á. (Tóth M.).
Vezetőedző: Michal Hipp

Gólszerző: Csonka B. (79′) illetve Illés D. (7′, 36′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!