A Vas Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 27. játéknapja is sok izgalmat és meglepetést tartogatott számunkra. A 2022/23-as kiírás végéhez közeledve minden csapat próbál még kozmetikázni az eddig elért eredményein. 

Jegyzőkönyvek

Hatalmasat javított gólkülönbségén, ezzel pedig ismét az élre állt a Haladás együttese, akik hazai pályán fogadták a sereghajtó bükieket. A szezon legnagyobb arányú győzelmét aratta a zöld-fehér alakulat.

A vártnál nehezebben, de a 3 pontot begyűjtötte a Király SE gárdája is, akik Szarvaskenden vendégeskedtek a hétvégén. Halmosiék már a 3. percben vezetést szereztek, majd sokáig nem történt semmi, de a mérkőzés hajrájában egy remek távoli góllal bebiztosították győzelmüket.

Nem sikerült jól a Celldömölknek a csepregi kirándulás, de így is ők állnak a tabella 3. helyén, mivel a Répcelak kikapott a Szentgotthárdtól, a Vép pedig a Táplán ellen hullajtott pontokat. 

A Celldömölk igyekezett mezőnyben irányítani a játékot, de a hazai kontrák nagy veszélyt hordoztak magukban, az első játékrész a csepregiek elképzelései szerint alakult, egy szerencsés góllal a vezetést is megszerezték. A második etapban aztán megfogyatkozott a hazai együttes egy jogos kiállítást követően, amelyet ki is használt a Celldömölk, megfordította a találkozó állását a vendég csapat. A hazaiak 10 emberrel sem adták fel, és végül sikerült is kiharcolniuk az egyenlítést. Parázs hangulatú mérkőzésen végül pontosztozkodással zártak a felek.

A forduló egyik legnagyobb meglepetését hozta a Táplán vépi vendégjátéka. A vendégek első góljára még volt válasza a hazai együttesnek, ám az első félidő végére két góllal vezetett a Táplán, a második félidőben pedig több gól már nem esett. A találkozó végén aztán elharapóztak az indulatok, 3 piros lapot is kiosztott a játékvezető.

Az első szentgotthárdi gólra még volt válasza a Répcelak együttesének, de a mérkőzés hajrájában a vendégek egy bombagóllal újra magukhoz ragadták a vezetést, amelyet már nem is engedtek ki a kezükből. A találkozó feszült hangulatban zajlott, 7 sárgát is kiosztott a játékvezető.

Söptén aratott 3 gólos győzelmet a Sárvár együttese, a Vasvár pedig tovább folytatta jó sorozatát a Jánosháza ellen, így már zsinórban 4. mérkőzésükön arattak győzelmet.

A hat forduló óta nyeretlen Körmend Rábapatyon szakította meg rossz sorozatát, kisebb meglepetésre a piros-feketék 3 ponttal távozhattak a tavasszal jó formában lévő Rábapaty otthonából.

 

TABELLA

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!