Kedden este abban a szellemben léptek pályára a csapatok az Alba Regia csarnokban, hogy amennyiben nyer a házigazda lezárja a versenyfutást a döntőbe jutásért. Az Egis Körmend mindent egy lapra, lényegében tét nélkül lépett pályára és ezen az estén egy jó alapot adott. Szükség volt minden segítségre, hiszen a szombati után a keddi összecsapást kihagyta Chambers.

Nélküle még nehezebb helyzetben voltak a vasi játékosok, akik jól kezdték az összecsapást. 9-9-ig egymás mellett haladtak a csapatok, majd jókor jött Mitchell hárompontosa és máris a Körmend szénája állt jobban. Bár Vojvoda vezérletével fordított az Alba, de a negyed zárásaként beköszönt Edwards is távolról, így egálról folytatódhatott a találkozó.

Itt viszont már inkább a hazaiak elképzelése valósult meg. Egyrészt elég volt két kihagyott dobás, másrészt elkapta a fonalat Somogyi, akinek közreműködésével gyorsan nőtt a különbség. Ferenczék igyekeztek szerkezetet váltani, de hiába, mert a fehérvári alakulatot nem sikerült kizökkenteni. Távolról és közelről is nagyon jó érzékkel tüzeltek.

A nagyszünet sem törte meg az Alba lendületét és ekkor már Vojvooda valamint Pongó is átlépték a 10 dobott pontot. Jól segítették ki egymást a hazai játékosok. A túloldalon viszont nagyon akadozott a gépezet. A lepattanókkal, a tripladobások hatékonyságával is meggyűlt a baja a körmendi kosarasoknak, akik a harmadik negyed derekán már 25 pontos hátrányban voltak. A vendégek ebben a periódusban ugyanannyi eladott labdát jegyeztek, mint ahány gólpasszt.

A záró felvonásra már nem maradt nyitott kérdés, így a fiatalok is lehetőséget kaptak az edzőktől. A vasi oldalon Mitchell és Omenaka nyújtott extrát, ugyanakkor a hazaiaknál több remek egyéni teljesítmény mellett csapatként is jobban funkcionáltak. A második és a harmadik negyedben űrkosárlabdát játszó Alba Fehérvár így 3-0-ás összesítéssel jutott a döntőbe. Az Egis Körmend és szurkolóik pedig a bronzcsatával vigasztalódhatnak.

Arconic-Alba Fehérvár – Egis Körmend 103-86 (24-24, 30-18, 30-21, 16-20)

Körmend: Mitchell 28/15, Doktor 2, Ferencz 7/3, Adams 5, Omenaka 20.
Csere: Edwards 9/6, Cakarun 7/3, Takács 6, Durázi 2, Kiss -, Herczeg -, Geröly -.
Vezetőedző: Kocsis Tamás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!