Nincs megállás, hiszen kedden este folytatódik az élvonalbeli kosárlabda-bajnokság rájátszása. Bár egy évvel ezelőtt még csak a keresztjátékot bonyolították le, a szövetség rendelkezésének értelmében az idei kiírásban az alapszakaszt követően a playoffal folytatódik a pontvadászat. Az Egis Körmend az elődöntő során a kiváló formában lévő Alba Fehérvárral néz farkasszemet.

Nem igazán találta a fogást ellenfelén a legutóbbi két találkozón a vasi alakulat. Támadásban és védekezésben egyaránt jobb volt a Vojvoda vezette Fejér vármegyeiek. Ráadásul egy posztra több hasonló kvalitású játékossal is rendelkezik az Alba, míg a körmendi oldalon a sérülések, a betegségek valamint a formaingadozás is nehezíti Kocsis Tamás vezetőedző dolgát.

Az első fehérvári és a második körmendi felvonást is az esélyesebb kék-fehérek nyerték, akik egy újabb sikerrel már a döntő biztos főszereplőjévé válnak. Érdekesség, hogy a másik ágon is 2-0-ra állnak a csapatok, így a két esélytelenebb gárdától kisebbfajta meglepetésre lenne szükség, amennyiben szeretnének ismételten hazai közönség előtt pályára lépni az elsődöntő sorozatban.

Arconic-Alba Fehérvár – Egis Körmend
2023, május 9. (kedd) – 18:00
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!