A férfi futsal Magyar Kupa négyes döntőjét követően folytatódott a pontvadászat, amelyben a Haladás második számú csapata – jobbára korosztályos játékosokkal felálló alakulata – idegenben lépett pályára. Egy hosszú út valamint egy rendkívül nehéz ellenfél várt Pécsett, a Lauber Dezső Sportcsarnokban Sziffer András tanítványaira az NB II-es rájátszás 7. fordulójában.

Ezúttal tartalékos összeállításban kényszerült bizonyítani a felső-házi rájátszásban a Hali-fakó. A szombathelyiek keretében öt mezőnyjátékos és egy kapus volt bevethető, ráadásul a hálóőr szerepében sem egy klasszikus “egyes” állt. Ennek megfelelően jobbára védekezésre helyezte a hangsúlyt a vasi alakulat, amely nem is igazán találta a PTE-PEAC támadásai ellenszerét.

A szünetre eldőlt a találkozó kérdése, a szünet után tovább növelte a különbséget a házigazda. Ezután viszont megrázta magát a szombathelyi alakulat és feladva a biztosnak tűnő védekezést, ellentámadásba kezdett. Ez jó döntésnek bizonyult és az öt-a-négy elleni játék egymás után hozta magával a gólokat. A nyílt csata a közönségnek is jobban tetszett az “állóháborúhoz” képest.

Az utolsó tíz percben összessen nyolc alkalommal találtak a támadók az ellenfelek kapujába. Ekkor már a Haladás szekere is jobban ment, sikerült is kozmetikázni a különbségen, ugyanakkor az első félidőben összeszedett hátrány miatt reális esélye nem volt a vendégeknek a pontszerzésre. Sziffer András csapata a következő fordulóban Nagykanizsán javíthat.

PTE PEAC-B Build&Trade – Haladás VSE II. 11-6 (5-1)

Haladás: Dobány Ph. – Körmendy G., Vidák B., Novák D., Puhr B.
Csere: Kovácsics R.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Bartal B. (4′, 12′), Bálint G. (7′, 20′), Koronics M. (15′), Kovács A. (23′), Tóth A. (27′), Koller K. (33′, 33′), Vénosz S. (39′), Forró M. (40′) illetve Körmendy G. (19′), Vidák B. (28′), Kovácsics R. (32′, 32′), Dobány Ph. (39′, 40′).

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!