Az egyik legjobb régiónak számít Vas vármegye a sporthorgászok számára. Legyen profi vagy lelkes amatőr pecás az ember, itt biztosan megtalálja a számítását. A Sporthorgászok Vas Megyei Szövetsége rendre erőpróbákra csábítja a sportbarátokat, ugyanakkor saját, önálló rendezvényekre is csábítják a horgászat szerelmeseit. Így volt ez Püspökmolnáriban is.

Május első napjára rendhagyó programra csábították a szervezők az érdeklődőket. A Hárompontos Horgásztó szolgált kiváló helyszínként a kárászfogó versenynek, amelyre szép számmal érkezetk horgászok a régióból. Kifejezetten örömteli volt, hogy rengeteg fiatal csatlakozott a felhíváshoz. Ugyanakkor a versenyen csak megkötésekkel vehettek részt a sportbarátok.

Az előírásoknak megfelelően egyetlen botot használhattak a versenyzők valamint úszós felszerelés és körszák használata is feltétele volt az indulásnak. A remek hangulatú megmérettetést még az égiek is megtisztelték és kiváló napsütéses időjárás mellett vethették be tudásukat a sporthorgászok. A kapás mennyiségére és minőségére sem lehetett panasza a résztvevőknek.

Ezt leginkább a verseny végi mérlegelés támasztotta alá, hiszen a dobogós helyek megszerzéséhez a 10 kiló kárász elengedhetetlen feltétlnek bizonyult. Végül a kiegyenlített csatában Kozmor Dániel diadalmaskodott, aki 12,14 kg halat fogott. A második helyet Elek Soma csípte meg (11,14 kg), míg a dobogó legalsó fokára Horváth Károly (9,44 kg) állhatott fel.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!