Sérülések miatt tovább fogyakozott a Szombathelyi Haladás kerete, amely összessen négy mezőnyjátékost tudott nevezni a kispadra a Merkantil Bank Liga 37. fordulójának találkozójára. A vasi zöld-fehérek ezúttal idegenben, az osztályozós és kieső helyek elől menekülő Kozármisleny csapatával mérte össze tudását. A találkozó a vendégek sikerét ígérte, ugyanakkor nem volt könnyű meccs.

Egyrészt nagyon motivált volt a hazai alakulat, másrészt a szakadó eső miatt nagyon mély volt a talaj, amely a kontrára berendezkedő együtteseknek nyújtott nagyobb lehetőséget. Ennek megfelelően a Kozármisleny veszélyeztetett elsőként, de gól nem született belőle. Az első negyedóra végén Horváth került helyzetbe, a Hali támadójának kísérletébe azonban beleléptek a védők.

Az intenzív periódus után jobbára mezőnyben gyűrték egymást a felek. Nem mertek felesleges kockázatot vállalni a csapatok, a pályán megcsúszó labda miatt több kulcspassz csúszott el a lábak előtt, alatt. Az első félidőt kevés helyzet és sok hiba jellemezte. A szünet viszont megdobta a játékosok harci kedvét és azonnal egymásnak estek a játékosok a második játékrész kezdetén.

A lüktető tempó a helyezeteket és a gólokat is meghozta magával. Először a vendégek akarata érvényesült, akik a remek formában lévő Doktorics Áron vezérletével veszélyeztetettek valamint a gólszerzésben is elévülhetetlen érdemeket szerzett. A vezetés birtokában azonban átadta a kezdeményezés lehetőségét a Haladás, a mislenyi támadók pedig köszönték a lehetőséget.

A 71. percen egy tetszetős akció végén Daru egyenlített és érezhetően feldobta a találat a hazaiakat. Még egy lapáttal rátettek a kozármislenyiek a tempóra és csak az volt a kérdés, hogy vajon sikerül-e a fáradó vendégeknek kibekkelni az eredményt?! Erre azonban nem kerülhetett sor, mert egy újabb vasi védelmi megingást könyörtelenül kihasználtak a hazaiak.

Kosznovszky kiváló lökete talált utat a hálóba, így máris hátrányba került a Haladás, amelyet az idő szorított. A feketeleves viszont ezután következett. Csonka megkapta második sárga lapját a találkozó hajrájában, így tíz emberrel kényszerült befejezni a találkozót a vasi alakulat, amely egy nyerhető mérkőzést veszített el.

Kozármisleny – Szombathelyi Haladás 2-1 (0-0)

Haladás: Mursits R. – Nyíri V., Bolla G., Csonka B., Doktorics Á. – Csilus T., Rácz B., Zvekanov, Horváth R. – Borvető Á. (Csernik K.), Molnár R.
Vezetőedző: Michal Hipp

Gólszerző: Daru (71′), Kosznovszky (80′) illetve Doktorics Á. (67′)

Kiállítva: Csonka (85′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!