Eljött a nagy nap, megkezdik a sárga-feketék a finálét. Az ellenfél, az Arconic-Alba Fehérvár a döntőbe vezető úton a Kecskemét és a Körmend csapatát is egyaránt 3-0 arányban győzte le.

A 2022/2023-as szezonban a Falco és az Alba egymás elleni mérkőzésein 2-1 az állás, miután az Arena Savariában megrendezett bajnokin 90-77-re, a Magyar Kupa mérkőzésen pedig 79-76 arányban voltak jobbak a Konakov-tanítványok. Székesfehérvárott viszont 97-91-re az Alba győzött az alapszakaszban.

Érdekesség, hogy a Falco szerdai ellenfele az alapszakasz és a play-off mérkőzéseit tekintve az Alba a legutóbbi 13 mérkőzésén nem talált legyőzőre. Erre mondják, hogy épp itt az ideje…

A Körmend elleni párharcuk során kiemelkedőt Pongó Marcell nyújtott, a válogatott kosaras 27 játékperc aaltt 22 pontot és 6 asszisztot is jegyzett.

A Falco is két söpréssel jutott el a döntő csatáig. Vezetőedzőjük a meccs előtt a sárga-feketék közösségi oldalán mondta el várakozásait.

– Már csak egy lépcsőfok hiányzik, a döntő következik. Fizikális meccsre számítok, ahol nagy szívvel kell játszanunk. Fontos, hogy elől és hátul is okosak maradjunk és mindvégig szervezettek maradjunk – fogalmazott Milos Konakov.

 

A Falco-Alba döntős párharc első meccsén 18 órakor dobják fel a labdát, az összecsapást az M4 Sport kamerái – és minden bizonnyal 3 ezer szombathelyi drukker – előtt rendezik meg.   

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!