Hétfő este idegenben lépett pályára a Haladás VSE II. számú csapata, amely a másodosztályban érdekelt. A nyugati-csoportban érdekelt szombathelyiek remek hajrával biztosították helyüket a felső-házban, ahol a jó kezdés után folyamatosan csökkent a bevethető játékosok száma. Ez leginkább az iskolai elfoglaltságnak valamint a sérüléshullámnak is köszönhető.

Az utolsó fordulóban Nagykanizsára látogattak Sziffer András tanítványai, akik ezúttal is tartalékos összeállításban léptek pályára. Az ellenfél soraiban pedig akadt ismerős arc is. Gyurcsányi Zsolt hosszú éveket töltött a vasi vármegyeszékhelyen, több szép sikert is ünnepelhetett Haladás mezben. Ezúttal viszont ellenfélként nézett szemet a Hali-fakó csapatával.

Hiába játszott felforgatott kerettel a vendég együttes, alaposan bekezdtek és több szép akciót is kidolgoztak. Ugyanakkor szép lassan kiegyenlítetté vált a játék, a hazaiak elcsípték a fonalat és nagyobb rutinjuknak köszönhetően a kezdeményezést is átvették. Bár hősiesen védekezett a vasi alakulat a 11. percben kapitult a védősor. A hátrány ellenére próbált egyenlíteni a Hali-fakó.

A kinyíló védőfalon viszont könnyedén jutottak túl a kanizsai támadók és egy tetszetős kontra végén növelni tudták előnyüket. Ráadásul érkezett a szünet előtt egy újabb csapás, aminek következménye a harmadik találat volt. Ezzel magabiztos különbségre tett szert 20 perc játék alatt a Nagykanizsa. Nem is vállalt felesleges kockázatot a második félidőben a házigazda.

A stabil védekezésből csak elvétve vezettek kontrákat, ezek viszont rendre a vendég kapus zsákmánya lett. A hajrára aztán mindent egy lapra tett fel a Haladás és még inkább fokozta a fordulatszámot. Azonban elég volt egy figyelmetlenség és jött a negyedik hazai gól, amely végérvényesen eldöntötte a találkozót. A rájátszás végén így a vasi csapat az ötödik helyet csípte meg.

Nagykanizsai Futsal Club – Haladás VSE II. 4-0 (3-0)

Haladás: Soronics G. – Sodics Á., Vidák B., Volner B., Novák D.
Csere: Vajda D., Szalóki-Varsányi B., Kovácsics R., Puhr B., Dobos D.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Schuller F. (11′), Németh M. (15′), Takács S. (20′), Horváth G. (37′)

(Címlapképünk egy korábbi mérkőzésen készült)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!