Szombat este folytatódott a férfi a vonalbeli kosárlabda bronzcsatája. Az első felvonás magabiztosan nyerte meg a Zalaegerszeg együttese, amely Körmendre is a győzelem megszerzésének reményében érkezett. A hazai együttes viszont szeretett volna saját közönség előtt egyenlíteni. Erre minden lehetősége meg volt a házigazdának, amelynek soraiban újra ott volt Chambers is.

A nagy fogatkozásokat tettek követtek körmendi oldalon. Remekül kezdett a házigazda, nemcsak a védekezése volt kőkemény, hanem az ellenfél palánkja alatt is kellően agresszív volt. A Zalaegerszeg hiába kért időt és próbált cserélni a vendégek mestere, hasztalannak bizonyult. Ennek köszönhetően gyorsan és stabil előnyre tett szert Rába-parti alakulat. A folytatásra is kitartott a hazai lendület.

Extrém pontossággal céloztak távolról is a körmendi kosarasok, így egyre nagyobb lett a különbség. A lényegi kérdés már a nagy szünetre eldőlt. Húsz perc alatt több, mint 60 pontot hintett az Egis Körmend csapata. A második félidőben már a cserejátékosok is sokkal nagyobb lehetőséget kaptak a vezetőedzőktől. Jól szálltak be a játékba Kissék, akiknek szintén ültek a dobásaik.

Az utolsó negyedben már csak arra kellett koncentrálnia a játékosoknak, hogy ne tegyenek össze  kisebb-nagyobb sérüléseket a következő találkozó előtt. Ezúttal magabiztos teljesítménnyel kiváló védekezéssel és támadójátékkal megérdemelten nyert az Egis Körmend együttese. A folytatására Zalaegerszegen kerül sor.

Egis Körmend – Zalakerámia ZTE KK 104- 56 (35-13, 30-19, 17-15, 22-9)

Körmend: Mitchell 10/6, Chambers 13/3, Ferencz 5/3, Adams 12/6, Omenaka 14.

Csere: Cakarun 14, Kiss 10/6, Takács 10/3, Durázi 8, Edwards 8, Herczeg -, Doktor -.

Vezetőedző: Kocsis Tamás

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!