Szombat este folytatódik az élvonalbeli kosárlabda-bajnokság rájátszása. Kifejezetten nagy öröm, hogy mindkét Vas vármegyei együttes ott volt a legjobb négy között. Míg a címvédő Falco a döntőbe jutott, addig az Egis Körmend a bronzcsatával vigasztalódhat. Az első felvonást a pályaelőnyben lévő Zalaegerszeg vívhatta saját közönsége előtt és ez döntőnek bizonyult.

Bár az Egis Körmend játékára nem lehetett panasz az első félidőben, hiszen többször is vezettek, mégsem lehetnek maradéktalanul elégedettek. Hiába dobtak eredményesen és védekezték le a zalai akciókat, a második játékrész kezdetén beragadt Kocsis Tamás együttese. Ez pedig döntő tényező volt a folytatásban, hiszen a Körmend ekkor lépéskényszerben játszott.

Az elkapkodott támadásokat pedig könnyűszerrel büntette a ZTE. Az utolsó negyedben a fiatal körmendi kosarasok még megpróbálták ledolgozni a hátrányt, de ez nem sikerült. Így a bronzpárharc első felvonását a hazaiak nyerték meg 91-78-ra. A folytatásra sem kell sokat várni, hiszen szombaton felcserélt pályaválasztással bonyolítják le a főszereplő csapatokkal.

Az Egis Körmend számára most itt lesz a lehetőség a javításra és egyben kényszerhelyzetben is van, ha nem szeretné idejekorán befejezni a párharcot. Nagy kérdés lesz, hogy ki lép elő vezérré, akire nagy szükség lesz, hiszen az elmúlt mérkőzések során Chambers nem állt rendelkezésre, így szűk rotációval kell megoldani ezt a feladatot a Rába-parti alakulatnak.

Egis Körmend – Zalakerámia ZTE KK
2023. május 20. – 18:00
Körmend, Városi sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!