Utolsó fordulójához érkezett a férfi másodosztályú labdarúgó-bajnokság is. A Szombathelyi Haladás a Merkantil Bank Liga szezonzáróján a már biztos bajnok és feljutó Diósgyőrt fogadta a Rohonci úti sportkomplexumban. Az időjárásnak köszönhetően a szurkolók is bátrabbak voltak és próbálták egy szép idényzáró győzelemhez segíteni a szombathelyi alakulatot.

Bár a helyezésén nem nagyon tudott már változtatni a házigazda, mégis három ponttal gazdagodva szerették volna befejezni a szezont a vasi labdarúgók. Ennek megfelelően több helyezetet is kidolgoztak a találkozó elején. Először Molnár kísérletének, majd Csernik próbálkozásának tapsolhatott a közönség. A gyors ellenakció viszont azonnal lehűtötte a szombathelyi szurkolók kedélyét.

A Diósgyőr együttesének támadósora a 13. percben sikerrel vették be Mursits kapuját. Egy labdavesztést és védelmi megingást követően jó ütemben kapta a labdát Lőrinczy, aki az elvetődő kapus mellett a hálóba lőtt. Ezután vérszemet kapott a DVTK. A megzavarodott szombathelyi védelmet könnyedén játszották át a vendégek és tetszés szerint alakították ki helyzeteiket.

Ziccert is rontva valamint a kapufán csattanó kísérlet is fűződött a borsodi támadósorhoz. Az eredmény viszont nem változott az első félidőben. A folytatásban felbátorodott a Haladás és egyre többször próbálták feltörni a DVTK védelmét. Az igazán veszélyes akciókat viszont továbbra is a vendégek alakították ki. Mursits extra bravúrjaira is szükség volt ezekben a percekben.

Az idő gyorsan pergett, de a szombathelyiek igazán nem tudták úgy megdolgoztatni Bánhegyi-Bogdán kapust, mint tették az első félidő elején. Ráadásul a hajrában már az erőnléttel valamint a koncentrációval is akadtak gondok. Ennek köszönhetően végérvényesen eldőlt a három pont sorsa is, miután a vasi védelem összehozta a találkozó második gólját.

A 86. percben Lukács kihagyhatatlan helyzetbe került és beállította a 2-0-ás végeredményt. Az utolsó percekre kiürült B-közép, majd megjelentek a szurkolók és a “Hol a csapatunk?” rigmussal jelezték, hogy elégedetlenek voltak a Haladás idei teljesítményével. A vasi zöld-fehér gárda a 20 csapatos másodosztályban a 9. helyet szerezte meg 51 ponttal.

Szombathelyi Haladás – Diósgyőr 0-2 (0-1)

Haladás: Mursits R. – Nyíri V., Bolla G., Devecseri Sz., Doktorics Á. – Csilus T., Rácz B., Zvekanov, Csernik K. (Bosnjak P.) – Horváth R. (Horváth A., Katona I.), Molnár R. (Borvető Á.)
Vezetőedző: Michal Hipp

Gólszerző: Lőrinczy (13′), Lukács (86′).

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!