Utolsó felvonásához érkezett a férfi élvonalbeli futsal bajnokság rájátszása. Mint ismert a Haladás VSE címvédőhöz méltó módon futott be az alapszakasz végén az első helyen, hogy listavezető pozícióját megőrizze a playoff során is. Ennek köszönhetően már két fordulóval korábban biztosította helyét a bajnoki fináléban, aztán a pályaelőnyt is bebetonozta a vasi alakulat.

A 10. játéknapon lényegében két olyan csapat lépett pályára Szombathelyen, amelynek tét nélküli volt az összecsapás. Míg a vasi gárda a fináléra hangolt, addig a Kecskemét szintén pályaelőnyből a bronzcsatát várhatja. Nem véletlen, hogy mindkét oldalon jobban vigyáztak egymás testi épségére a játékosok, hiszen az igazán kemény terheléssorozat a hét második felétől indul.

A főszereplők támadólag léptek fel, ugyanakkor felesleges kockázatot nem vállaltak. Ráadásul semmilyen rizikós ütközésbe nem mentek bele a játékosok, egymás testi épségére odafigyelve. A szurkolók lelkesen buzdították kedvenc csapatukat, a címvédő pedig fokozatosan növelte a fordulatszámot és ennek meg is lett az eredménye az első félidő derekán. Rutai vállalt főszerepet az akcióban.

A sérülséből felépült válogatott futsalos keverte jól meg a kecskeméti védelmet, majd Vas elé tálalt, aki szépen kilőtte a sarkot. Bár a vendégek próbálkoztak becsülettel és mindent megtettek az egyenlítésért, nem tudták átjátszani Alasztics Marcellt. Majd egy kontra végén Vatmaniuc-Bartha hozta kihagyhatatlan helyzetbe Nagy Kevint, aki megduplázta a vasi előnyt.

A szünet zárásaként Rutai is bevette a vendég kaput, így el is döntötték a találkozót. A második játékrész már jóval csendesebb volt, kevesebb akciót dolgoztak ki a csapatok, de azt hiba lenne feltételezni, hogy a kapusok unatkoztak volna. A játékrész derekán Rutai villant ismét, miután jól megforgatta emberét, majd kilőtte a rövid sarkot a kapus mellett.

A Kecskemétet már csak az motiválta, hogy összejöjjön a szépítő találat. Erre egészen a 38. percig kellett várni. Ekkor egy labdaszerzést követően Kajtár indult meg és lőtt a hosszú sarokba. Majd az összecsapás zárásaként Ristic duplázott. A Haladás győzelmét azonban nem forgott veszélyben és ezzel a sikerrel hangoltak a csütörtök esti bajnoki finálé kezdetére.

Haladás VSE – SG Kecskemét Futsal 4-3 (3-0)

Haladás: Alasztics M. – Kovács M., Luiggi Longo, Henrique Diniz, Fehér D.
Csere: Gyimesi M. – Knizs O., Nagy K., Sipos G., Vatamaniuc-Bartha D., Vas Á., Rutai B.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Vas Á. (10′), Nagy K.(15′), Rutai (19′, 27′) illetve Kajtár (38′), Ristic (39′, 40′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!