Utolsó állomásához érkezett a férfi futsal élvonalbeli bajnokság rájátszása. A 10. fordulót követően már csak az éremesélyesek és a kiesés ellen menekülő csapatok izgulhatnak. Az alapszakasz után a rájátszás utolsó játéknapján a címvédő Haladás hazai környezetben hangolhat a következő, sokkal fontosabb találkozóra. Hétfőn azonban még a Kecskemét gárdáját fogadják a Rohonci úton.

Juanra Calvo tanítványai nagyon jó formában vannak, hiszen nemcsak az alapszakaszt nyerték meg, de utcahossz előnnyel vezetik a tabellát a rájátszásban. Néhány hete először a bajnoki fináléban való részvétel jogát, majd a döntő pályaelőnyét is megcsípték. Az Aramis SE elleni összecsapáson így joggal kaptak bizonyítási lehetőséget a fiatalok is a vezetőedzőtől.

Az 5-3-ra megnyert találkozóból pedig erőt meríthet a vasi alakulat a Kecskemét ellen is. Ugyanakkor ez a találkozó már a bajnoki döntő előszobája lesz, az utolsó simításokat végezheti a szakmai stáb a csapat játékán. Ennek megfelelően a fiatalok mellett a kulcsjátékosok is előtérbe kerülhetnek. A legfontosabb feladat ugyanakkor inkább a szerencsén múlik.

A lehetséges sérülések elkerülése ugyanis döntő fontosságú lehet az aranycsatában is. Az már korábban bitzossá vált, hogy a Berettyóújfalu lesz a Haladás ellenfele a fináléba, míg a bronzéremért szállhat ringbe a Kecskemét. Ellenfele kiléte pedig kérdéses, mert három gárda – a Veszprém, az Aramis és a DEAC is – pályázik a másik kiadó helyosztós pozícióért.

Haladás VSE – SG Kecskemét Futsal
2023. május 22. – 18:30
Szombathely, Haladás Sportkomplexum

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!