Szerdán a Pergine Valsugana és Caorle közötti 195 kilométeres etap várt a mezőnyre, a táv elején enyhe lejtmenettel, a második fele pedig teljesen sík volt. Négyfős szökevénycsoport tekert el, ám nem engedték messzire annak fényében, hogy ez volt az utolsó előtti sprintlehetőség az idei Girón, ezt követően már csak az utolsó, vasárnapi szakaszon várható mezőnyhajrá.

Ennek megfelelően is alakult az etap vége, a legtovább kitartó szökevényt, a belga Senne Leysent a záró öt kilométerre érték utol. A DSM 25 éves olasz sprintere, Dainese pályafutása második Giro-szakaszsikerét aratta, centiméterekkel megelőzve a pontversenyt vezető, így ciklámen trikós honfitársát, Jonathan Milant. A harmadik helyet az ausztrál Michael Matthews szerezte meg.

A végső sikerre esélyesek együtt értek célba, az összetett élcsoportja nem változott. Így a brit Geraint Thomasrózsaszín trikóban ünnepli 37. születésnapját csütörtökön, amikor az Oderzóból induló 161 kilométer és a Val di Zoldón hegyi befutó vár a 106. Giro d’Italia mezőnyére.

KERÉKPÁR
GIRO D’ITALIA
17. szakasz, Pergine Valsugana–Caorle, 195 km

1. Alberto Dainese (olasz, DSM) 4:26:08 óra
2. Jonathan Milan (olasz, Bahrain Victorious) azonos idővel
3. Michael Matthews (ausztrál, Jayco AlUla) a. i.

ÖSSZETETT
1. Geraint Thomas (brit, Ineos Grenadiers) 71:58:43 óra
2. Joao Almeida (portugál, UAE) 18 mp h.
3. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo-Visma) 29 mp h.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!