Vasárnap Székesfehérvárra látogatott a győzelem reményében a Haladás-Viktória FC női élvonalbeli futball együttes. A Simple Liga 22. fordulójában a MOL Fehérvár vendégeként lépett pályára Markó Edina együttese. A vasi lányok mindenképpen szerettek volna begyűjteni a három pontot, hiszen még elérhető volt számukra a tabella hatodik helye. Ennek megfelelően harcias mérkőzésre volt kilátás.

A MOL Fehérvár hasonlóan nagy tervekkel várta az idei szezont, élvonalbeli tagságának megőrzése mellett jó pár riválisának bajszát megtépkedte. A szombathelyiek előtt volt a lehetőség, hogy a hazai pályán elért 4-0 után ismét győzelmet szerezzen. Markó Edina együttese rendkívül jól szervezte meg védekezését, nem hagyott teret a fehérvári szélsőknek és támadóknak sem.

Ennek eredményeként ritkán jutottak el a hazai csatárok Schildkraut kapujáig, ám akkor a vasi kapus magabiztosan hárított. A Haladás-Viktória az első játékrész nagy többségében labdabirtoklás és helyzetek terén is jobb volt, de a vezetés megszerzésére várni kellett a második félidőre. Itt viszont minden tekintetben ellenfele fölé nőtt a vasi gárda.

Több helyzet kidolgozása és kihagyása után egy látványos valamint szemfüles gólt szerzett Markó Edina csapata. Egy labdaszerzés után a bal oldalról érkezett mélyen egy beadás, amelyre Terestyényi jött ki messze a kapujától. Mire lehúzhatta volna a játékszert a kapus arra odaért Kis Anita, aki fejjel megkaparintotta a labdát és könnyedén a hálóba továbbított.

Ezután sem lassított a szombathelyi együttes, újabb akciókat vezettek, de ezek rendre kimaradtak. Majd a védekezés biztosítására helyeződött nagyobb hangsúly a vendégeknél, a MOL Fehérvár játékosai pedig nem tudták feltörni a vasi reteszt. Ennek köszönhetően a Haladás-Viktória egyetlen találattal is megnyerte a szezon utolsó mérkőzését.

MOL Fehérvár FC – Haladás-Viktória FC 0-1 (0-0)

Viktória: Schildkraut F. – Gődér B., Horti B., Szil T. (Nagy D.), Nagypál F., Urbán V., Koprena (Varró V.), Pintér T. (Kovács V.), Vladulescu (Feketevíziová), Németh A., Kis A.
Vezetőedző: Hérincsné Markó Edina

Gólszerző: Kis A. (58′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!