Hosszú szezon végén újra megvédte bajnoki elsőségét a korábbi élvonalban is szereplő játékosokat is soraikban tudó 9700.hu Ingatlaniroda együttese. A Vas Megyei Kosárlabda Szövetség égisze alatt megrendezett amatőr bajnokság 2022 őszén indult útjára, hogy tavasz elején csak a legjobb 8 együttes részvételével bonyolítsák le a rájátszás küzdelmeit.

Ennek végén egy-egy eldöntőbe jutó csapatok párharcát nyerte meg egyik ágon a 9700.hu Ingatlaniroda, a másikon pedig a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület alakulata. A helyosztó párharcokra a legutóbbi hétvégén került sor az Aréna Savaria Munkacsarnokában, ismertebb nevén a Sugár úti kiscsarnokban. Elsőként a bronzcsatában vigasztalódhatott a Cosmos Home és a Büki Tk együttese.

Előbbi csapat kezdte a pontgyártást, de Erős duplájára azonnal válaszolt Fancsali révén a BTK gárdája. Ráadásul a büki védekezés nem ízlett a Cosmosnak, így tartósan lépéshátrányba kerültek. A második negyedben aztán Nagy Barnabás vette hátára csapatát és a játékrész közepé átmenetileg megfordította az állást is. A BTK még hajrázott egy nagyot, így egálról folytatódott a találkozó.

A második félidőben hullámzó volt a játék. A harmadik negyed a Cosmos eredményes védekezéséről, míg a záró etap a Bük hatékony dobásairól marad emlékezetes. Ebből az adok-kapokból viszont a Cosmos Home jött ki jobban a végelszámolásnál. Bár a bronzérmes keretben senki nem érte el a 10 dobott pontot, csapatként egységesebb teljesítménnyel, egyetlen kosár különbséggel nyerte a derbit.

A bajnoki döntő kezdetére zsúfolásig megtelt a munkacsarnok, a SzoESE oldalán kisebb szurkolótábor is érkezett, próbáltak extra segítséget nyújtani a barátaiknak. A nagy tét miatt pontatlanul céloztak eleinte a csapatok, majd Popgyákunik pontjaival meglépett a SzoESE. Igyekezett azonnal reagálni a regnáló bajnok, de Szanati kosarai csak a kozmetikázáshoz volt elegendőek.

Majd jött a SzoESE részéről egy rövid áramszünet, ez pedig kapóra jött a 9700.hu csapatának, amely Csiszár triplájával fordítani tudott. Becsülettel próbálkoztak a játékosok fogást találni egymáson, amely olykor kicsit talán túl határozottra sikeredett. A szünetre sokkal nyugodtabban mehetett a címvédő, amelyet ekkor már Mitterstiller pontjai vitték közelebb a végső célhoz.

A szünetben rendezni tudta sorait a SzoESE és sokkal nagyobb lelkesedéssel folytatták a találkozót. Galambos triplája nyitotta a második félidőt és fokozatosan elkezdte faragni hátrányát. Arra azonban ügyeltek a 9700.hu játékosai, hogy ez ne legyen könnyű feladat. A kritikus pillanatokban az egykori Falcóban szereplő, mára amatőrként pattogtató kosarasok hatékonyan tüzeltek.

Az utolsó negyed kezdetén egyetlen pont volt a különbség és végig kiélezett nyílt csata folyt a pályán. Ugyanakkor a kritikus pillanatokban megremegett a SzoESE játékosainak keze, akik csak nagyon megszorongatni tudták ellenfelüket. A 9700.hu Ingatlaniroda pedig a tavalyi elsőség után 2023-ban is megnyerték a megyei amatőr kosárlabda-bajnokságot.

3. helyért:
Cosmos Home – Büki TK 49-47 (11-14,19-16,10-2,9-15)

Cosmos: Erős G. 4, Horváth D. 5/3, Horváth T. 8, Fekete Z. 8/6, Nagy B. 8.
Csere: Szlávik M. 6/3, Gaál Á. -, Berkó Á. 1, Kőhalmi K. 2, Horváth M. 7.

Bük: Szendi K. 6, Katona R. 4, Kovács Be. 21/9, Fancsali A. 12/6, Korándi Sz. -.
Csere: Kámán K. 2, Polgár K. -, Kovács Ba. 2.

*

Döntő:
9700.hu Ingatlaniroda – SzoESE 52-49 (13-12,16-10,7-13,16-14)

9700.hu Ingatlaniroda: Csiszár D. 5/3, Mondl Sz. 6/6, Szanati M. 9, Mitterstiller A. 14/3, Janzsó Z. 3/3.
Csere: Henrik I. 2, Horváth I. -, Gyuk Zs. 10/6, Lukács T. 3.

SzoESE: Kozma M. 5/3, Simon B. 13/6, Balogh Z. 4, Dr. Popgyákunik B. 14, Gábor M. -.
Csere: Harsányi Á. 3, Svajda G. -, Galambos M. 6/6, Dr. Nagy N. 2, Földi H. 2.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!