A tavaszi felkészülés egyik fontos állomása volt a Westside TSE számára a Dance Fusion Contest, amely szép sikerekkel ért véget. Ebből erőt merítve dolgoztak tovább Szárnyas Mónika és Vincze Csaba tanítványai. Bár a magyar bajnokságon, amely a világbajnokság kvalifikációs versenye is volt kihagyta a vasi különítmény, mégis lehetőségük volt résztvenni a seregszemlén.

Ehhez viszont Horvátországba kellett utazni, hogy a vb előtt selejtezőkörön túljutva biztosítság helyüket az erőpróbán. A hosszú út dacára ezt az akadályt magabiztosan vették a táncosok, ráadásul a minősítéseknél valamennyi formáció az erősebb, A-jelű mezőnybe került. Porecben 17 ország, több mint 8000 versenyzője érkezett, amely jól mutatja, mennyire kiemelt versenyről van szó.

A Zelena Laguna Beach lényegében egy teljes héten keresztül a táncvilág fővárosa volt. A szombathelyi tánciskola növendékei pedig alaposan kitettek magukért az egész héten zajló erőpróba alkalmával. Két aranyérem mellett egy második és két harmadik helyet csípett meg a Westside TSE. A lebonyolítási rendszer miatt a további helyezésekről a csapatok külön értesítéseket kapnak.

Így biztosnak tekinthető a négy dobogós hely. Harmadik lett a kategóriáján belül a Mini Gees Junior Csoport. Szintén a dobogó alsó fokára állhatott fel az Agg Valentína-Hanák Ádám párosa, akik a Commercial dance felnőtt duo mezőnyben indultak. Ezüstérmet akasztottak Horváth Hédi-Vincze Bítia páros nyakába, akik kiváló produkciójukkal végig versenyben voltak a legfényesebb medálért a junior duo mezőnyben.

Egyéniben és formációban pedig világbajnoki címből is kijutott. Junior Formációban indult a Westside Classic, amely csak hétvégente tudott együtt dolgozni a gyerekek elfoglaltsága és beosztása miatt. Ennek tükrében még inkább felértékelődik az első hely. Csak úgy, mint Hanák Ádám esetében, hiszen neki egyedül kellett színpadra állnia. A felnőttek szóló mezőnyében nem találtak nála jobbat, így ő is világbajnoknak mondhatja magát.

Dobogós helyezések:
1. hely – Hanák Ádám /felnőtt szoló/
1. hely – Westside Classic /Junior Formáció/
2. hely – Horváth Hédi-Vincze Bítia /Junior Duo/
3. hely – Mini Gees /Junior Csoport/
3. hely – Agg Valentína-Hanák Ádám /Commercial dance felnőtt duo/

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!