Először találkozott egymással az Olasz Kupa döntőjében az Internazionale és a Fiorentina, ezért is ígérkezett érdekesnek a találkozó, ráadásul mindkét csapatra vár még egy-egy fontos finálé: a milánóiak a Bajnokok Ligája, a firenzeiek az Európa-konferencialiga döntőjében lépnek pályára.

Az Olasz Kupa-döntők harmadik leggyorsabb góljával a Fiorentina szerzett vezetést, Jonathan Ikoné remek beadásából Nicolás González közelről a kapuba vágta a labdát.

Megfogta a gól az esélyesebbnek tartott Intert, Edin Dzeko egy kisebb és egy nagyobb helyzetet elpuskázott, de Lautaro Martínez nem ismert kegyelmet: ő a két lehetőségéből kettőt gólra váltott, megszerezve a 100. és a 101. interes találatát.

Arthur Cabralé volt az első gólhelyzet a fordulás után, de a brazil ék az ötös elől Samir Handanovic ölébe fejelte a labdát. Simone Inzaghi beküldte a pályára Romelu Lukakut, kollégája, Vincenzo Italiano a szélső Riccardo Sottilt és a középső középpályás Rolando Mandragorát vezényelte a pályára. Kisebb lehetőségek adódtak is a lila mezesek előtt, majd a hajrá előtt lehetőséget kapott Luka Jovics is.

Négy támadóval rohamozott tehát a Fiorentina, de a szerb ziccerét fogta Handanovic, majd a cserecsatár közelről a bal sarok mellé fejelt. A helyzetkihasználás döntött: Coppa-győztes lett az Inter!

A milánóiak kilencedszer hódították el a trófeát.

OLASZ KUPA – DÖNTŐ
Fiorentina–Internazionale 1–2 (1–2)
Róma, Olimpiai Stadion, 68 000 néző. Vezette: Irrati
Fiorentina:Terracciano – Dodo (Terzics, 82.), Milenkovics, Martinez Quarta (Ranieri, 70.), Biraghi – Amrabat (Jovics, 70.), Castrovilli (Sottil, 60.) – Ikoné (Mandragora, 60.), Bonaventura, Nicolás González – Cabral.Vezetőedző: Vincenzo Italiano
Inter: Handanovic – Darmian, Acerbi, Bastoni (De Vrij, 58.) – Dumfries, Barella, Brozovic, Calhanoglu (Gagliardini, 83.), Dimarco (Gosens, 68.) – Lautaro Martínez (Joaquín Correa, 83.), Dzeko (R. Lukaku, 58.). Vezetőedző: Simone Inzaghi
Gólszerző: Nicolás González (3.), ill. Lautaro Martínez (29., 37.)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!