Vasárnap 0-2-es vereséggel fejezte be a Merkantil Bank Liga pontvadászatát a Szombathelyi Haladás, amely a másodosztályban a 9. helyet csípte meg. A csapat teljesítményéről Michal Hipp vezetőedző számolt be a DVTK elleni összecsapást követően, azóta viszont több hír is szárnyra kelt, amely a szurkolói csoportok közösségi oldalára is felkerültek. Ebből mazsolázunk ebben a cikkben.

Először Michal Hipp távozása került terítékre és azóta több online sportportál is lehozta, hogy a tréner helyére az egykori Fradi ikon, Aleksandr Jovic lehet a befutó a Hali kispadjára. A csakfoci értesülése szerint a szerb U16-os válogatott előző trénere irányítja a következő szezonban a vasi zöld-fehéreket. Edzői pályafutását 2010-ben kezdte.

A felemás szezon következményeként nyilvánvaló, hogy a keretet illetően is változás lesz. Ez a tendencia már az elmúlt években is tapasztalható volt. Az viszont meglepő, hogy milyen nevek kerültek szóba a zuhanyhíradóban. Bár a híreket még nem erősítették meg, de a távozók között lehet Csilus, Devecseri és Bosnjak is, akik az idényben a legtöbbször pályára léptek.

Ráadásul rutinjukkal tartást is adtak a csapatnak. Akárcsak Németh Milán, aki csapatkapitányként tevékenykedett az előző idényben. Igaz a védő sérülés miatt nem segítehetett a Haladásnak az utolsó fordulók során. A szurkolói oldalakon röppent fel a hír, hogy Németh Milán sem marad Szombathelyen. A középső és szélső védőként bevethető labdarúgó kálváriája egykori csapattársakat is elért.

Halmosi Péter – a Haladás legendás alakja, aki jelenleg a Király SE gólvágójaként tündököl – közösségi oldalán megjelent írásából arra lehet következtetni, hogy Németh Milánt elküldték a csapatból. A Szombathelyi Haladás egyik legrégebbi és legnagyobb szurkolói csoportja a Green White Army sem maradt csendben a csapat szereplését valamint a jövő építését illetően.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!