Felváltva gyűjtögették a győzelmeket a bronzcsata érintett csapatai. Az Egis Körmend a hetedik helyen futott be a playoffba, majd a Szolnokot legyőzve, az Alba Fehérvártól vereséget szenvedve vigasztalódhatnak a harmadik hellyen. Hasonló minta áll a Zalaegerszeg neve mellett is, akik a Falco ellen szenvedett vereséget az elődöntő során, ugyanakkor helyzeti előnyben vannak.

Kocsis Tamás együttese ugyanis végig pályahátrányból kényszerült játszani és amint távol kerültek a piros-feketék otthonától nem úgy működött a csapatjáték, ahogy szerették volna. Ennek eredményeként a Zalakerámia-ZTE KK mindkét hazai derbijét magabiztos teljesítménnyel húzták be. Ugyanakkor figyelemre méltó, hogy Körmenden óriási zakót kaptak Kellerék.

Kedd este a gyenge védekezés és a visszafogott triplázás állt a vasi együttes útjába. Pénteken viszont nincs választása Kocsit Tamás tanítványainak, hiszen amennyiben vereséget szenvednek, véget ér a párharc és ismét a zalaegerszegi kosarasok nyakába kerül a bronzérem. Ehhez viszont biztos lesz néhány keresetlen szava a körmendi játékosoknak és persze a szurkolóknak is.

Egis Körmend – Zalakerámia ZTE KK
2023. május 26. (péntek) – 18:00
Körmend, Városi Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!