Péntek este ismét Körmenden mérkőztek meg a bronzcsata főszereplői. Mint ismert az elődöntő két vesztes csapatának párharcában a Zalakerámia ZTE KK állt jobban, hiszen három kör után 2-1-re vezettek a zalaiak. Annak reményében léptek pályára a Rába-parti településen, hogy egy újabb sikerrel pontot tehetnek a küzdelem végére és ismét harmadik helyet ünnepelhetnek a zalaegerszegi szurkolók.

Hiába az elszántság és a lépéselőny ez cseppet sem látszott a két együttes játékán. A házigazda Egis Körmend kőkemény védekezéssel nyitott és néhány pontos triplával megalapozta a találkozó hangulatát. Főként Mitchell és Chambers játszott kifejezetten elemében. A vendégek mestere próbálta időkéréssel megtörni a vasi kosarasok lendületét, de eredménytelenül. Az első negyedet követően sem fékezett a körmendi expressz.

Ihletett formában játszottak Kocsis Tamás tanítványai, nem volt gyenge pontja a piros-feketék csapatának. A nagyszünetig tovább nőtt a különbség és már 20 pont fölé nőtt a vasi klub fórja. Úgy tűnt, hogy a második félidőre összekapta magát a ZTE, de csak időszakosan tudta felvenni a játék ritmusát. Ferenczék nem adtak könnyen a nehezen megszerzett előnyüket. Az utolsó negyed kezdetén is még 18 egységgel állt jobban a házigazda.

A záró etapot a vendégek kezdtek pontosabban Ostojic-nak köszönhetően, de azonnal reagált a hazaiak mestere. Az utolsó percekre már hitehagyottá vált a ZTE és láthatóan már a vasárnapi, mindent eldöntő összecsapásra készült. A bronzcsata állása így négy kör után 2-2-re módosult és az Egis Körmend ezúttal is kkrukkolhat egy szolnoki bravúrhoz hasonlóval.

Egis Körmend – Zalakerámia ZTE KK 104-86 (31-14, 29-24, 22-26, 22-25)

Körmend: Mitchell 33/24, Chambers 20/6, Ferencz 5/3, Adams 6/3, Omenaka 13.

Csere: Cakarun 12, Edwards 7/3, Durázi -, Kiss 8/6, Takács -, Balogh -, Herczeg -.

Vezetőedző: Kocsis Tamás

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!