A 2007/2008-ban kivívott feljutást követően azonnal megragadt a legmagasabb osztályban a Szombathelyi Haladás, amely évről-évre jobb teljesítményt és helyezést ért el. Ennek fontos állomása vol a 2012/2013 OTP Bank Ligás szereplés, amely 16 csapatot sorakoztatott fel és ezek közül a nyolcadik helyet szerezte meg a vasi gárda.

Ez az időszak volt, amikor a Győri ETO FC utcahosszal nyerte meg (10 pont előnnyel) a bajnokságot, az akkor már igencsak izmos kerettel rendelkező Videoton előtt. A Ferencváros még csak az ötodik helyet csípte meg, a középmezőnyben pedig a Haladás mellett a Kecskemét, a Debrecen, a Diósgyőr és a Kaposvár is helyet kapott. Épp ezért volt remek teljesítmény ez a nyolcadik hely.

A 11 győzelem, 11 döntetlen és 8 vereség mellett a csapat védekezése volt a siker legfőbb titka. A 27 kapott gól a liga második legjobb mutatója volt.Az OTP Bank Liga 30. fordulójában a bronzérmes Budapest Honvéd látogatott a régi Rohonci úti stadionba. A találkozót 2600 néző tekintette meg a helyszínen és látva a csapatok összeállítását még a legnagyobb szurkolók is csak csettinthetnek.

A fővárosi színekben játszott Leandro Martinez, aki később a Haladás gólgyárosa volt évekig. Míg ezen a találkozón is az a Mursits védett, aki az ide esztendőben is kiemelt szerepet kapott a vasi zöld-fehéreknél. Schimmer és Halmosi szintén pályára lépett, akik még aktív játékosokként a Király SE színeiben rúgják a bőrt. Hazai oldalon Artner Tamás volt a vezetőedző, a vendégeknél pedig Marco Rossi, aki jelenleg a válogatott élén dolgozik.

Az összecsapás több helyzetet is hozott, igazi közönségszórakoztató találkozó kerekedett belőle. Bár a végeredmény már az első félidőben kialakult, nem volt oka panaszkodni a két és félezer kilátogató nézőnek a szezonzáró mérkőzésre.

Szombathelyi Haladás – Budapesti Honvéd FC 1-1 (1-1)

Haladás: Mursits R. – Schimmer Sz., Guzmics R., Jagodics M., Tóth P. – Szakály A. (Kalász M.), Iszlai B. (Andorka P.), Simon Á., Gyurján B. – Radó A., Ugrai R. (Halmosi P.).
Vezetőedző: Artner Péter

Honvéd: Kemenes – Baráth, Lovric, Ignjatovic, Alcibiade – Vernes (Nagy), Zivanovic, Hidi, Vécsei (Diarra) – Diaby (Ikene-King), Martinez.
Vezetőedző: Marco Rossi

Gólszerző: Simon (30′) illetve Vernes (15′)

Sárga lap: Andorka illetve Zivanovic, Diarra

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!