A kétszeres Európa-bajnok Galambos Péter megnyerte a könnyűsúlyú egypár B döntőjét vasárnap a bledi evezős Eb-n, így a hetedik helyen végzett. A hazai szövetség beszámolója szerint az MTK 36 éves evezősének a kontinensviadal előtt technikai probléma miatt hajót kellett cserélnie, így egy darabig kölcsönhajóval versenyzett az olimpián nem szereplő számban. A vasárnapi B döntőben nagy fölénnyel végzett az élen, csaknem tíz másodperccel előzte meg a második helyezett lengyel Lukasz Sawickit. Lőrincz Attila szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta, hogy az eltört villa pótlása vasárnapra oldódott meg, és ez meg is látszódott Galambos utolsó pályáján.
Női egypárban a deréksérüléssel versenyző Bertus Kitti a B döntőben hatodik, így összességében 12. lett, akárcsak Fehérvári Eszter a könnyűsúlyúak között.
Pétervári-Molnár Bendegúz, aki ugyancsak B döntős volt, vasárnap nem állt rajthoz férfi egypárban. A szövetségi kapitány tájékoztatása szerint a kétszeres olimpikon szombaton gyengének érezte magát, de még vállalta a középfutamot, majd estére belázasodott, vasárnap pedig orvost kellett hívni hozzá. A Juhász Adrián, Simon Béla kormányos nélküli kettes a második helyen ért célba a C döntőben, ezzel 14. lett, míg kétpárban a Bácskai Máté, Szabó Márton duó ötödikként haladt át a célvonalon ugyancsak a C fináléban, ezzel a 17. helyet szerezte meg.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!