Néhány órán belül kiderül, hogy ki az ország legjobb csapata. Ugyanakkor a Falco és az Alba Fehérvár összecsapásának árnyékában még zajlik egy hasonlóan fontos párharc. Az Egis Körmend és az Zalakerámia ZTE KK ötödik  találkozója arról hivatott dönteni, hogy ki lesz a 2022/2023-as szezon bronzérmese. Röviden úgy lehetne összefoglaló, hogy az a csapat aki nyer, visz mindent.

A bronzcsata eddig lejátszott valamennyi találkozóján hazai győzelem született. Hiba lenne ugyanakkor azt állítani, hogy a párharcnak egyértelmű esélyese és végső győztese van. Azért is felelőtlenség ezt gondolni, mert mindkét gárda bizonyította az eddig lejátszott mérkőzéseken, hogy a kritikus szituációban képes újat húzni és meglepetést okozni. Az Egis Körmend esetében ez a negyeddöntőben csúcsosodott ki, amikor az alapszakasz második helyén végzett a Szolnokot búcsúztatta.

Hazai környezetben kétszer is legyőzték a Zalaegerszeg csapatát Kocsis Tamás tanítványai, ráadásul megnyerő játékkal és nagy különbséggel. Intő jel ugyanakkor, hogy a zalai városkában eddig nem termett sok babér a vasi kosarasoknak. Hatékony dobóformára és kőkemény védekezésre lesz szükség, hogy meglepjék ellenfelüket és idegenbeli sikerükkel bronzérmesként fejezzék be a bajnokságot. Szurkolókon pedig biztosan nem fog múlni ezúttal sem semmi…

Zalakerámia ZTE KK – Egis Körmend 

2023. május 28. (vasárnap) – 18:00

Zalaegerszeg, Városi sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!