Utolsóelőtti alapszakasz mérkőzését játszotta hétfő késő este a címvédő Haladás VSE élvonalbeli futsal együttes. A szombathelyiek remek formában vannak, hiszen zsinórban nyerték találkozóikat, ezúttal már sorozatban a hetedikre készültek Felipe Conde tanítványai. A Maglód ellen pedig nem is volt lehetetlen küldetés, hiszen az újonc nem volt túl jó formában az elmúlt hetek során.

A 14. forduló párharcát természetesen a hazaiak kezdték jobban, azonnal támadásokat vezettek a vasi zöld-fehérek, ezzel szemben a vendégek erejét a védekezés kötötte le. Ebben sem muzsikáltak viszont túl jól, hiszen már a negyedik percben megvillant Sipos, akinek találatával lépéselőnybe került a Hali. Továbbra sem találta az ellenszert a címvédő akcióira a maglódi gárda, így a folytatásra sem kellett sokat várni.

A 10. percben Henrique Diniz hozta kihagyhatatlan helyzetben Knizst, aki a felső sarokba bombázta a labdát. Öt perccel később pedig a brazil légiós nemcsak az előkészítés, hanem a befejezés terén is villogott. Az első félidőt lezárandó Arnon is bevette a maglódi kaput és ezzel lényegében el is döntötték a szombathelyiek a bajnoki pontok sorsát, már csak a különbség volt kérdéses.

A szünet után is jobbára a Haladás birtokolta többet a labdát és támadások terén is előrébb jártak. Ugyanakkor Felipe Conde tanítványai ügyeltek arra, hogy ne kockáztassanak feleslegesen. Kétes szituációkat, kemény belemenéseket, ütközéseket inkább mellőzték a szombathelyiek. A vendégek azonban ezt a játékrészt sem úszták meg kapott gól nélkül, még magabiztosabbá vált a hazi vezetés.

Ezen az estén sem szakadt meg a címvédő eredményes menetelése és a vártnak megfelelő játékkal, magabiztos különbségű győzelmet aratott. A héten még egy tétmérkőzés vár majd a szombathelyiekre, akik idegenben, az UTE vendégeként szerepelnek. Ezt követően pedig már fókuszban a Bajnokok Ligája elitköre, amelynek mérkőzéseit Portugáliában játssza le a Haladás.

Haladás VSE – MAG-LOG Maglódi FC 5-0 (4-0)

Haladás: Alasztics M. – Kovács M., Hajmási M., Vas Á., Rutai B.
Csere: Homlok L. – Knizs O., Henrique Diniz, Sipos G., Kiss P., Körmendy G., Vatamaniuc-Bartha D., Fehér D., Arnon.
Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerző: Sipos (4′), Knizs (10′), Henrique Diniz (15′), Arnon (17′), Vatamaniuc-Bartha D. (29′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!