Ahogy arra számítani lehetett, rengeteg feszültséget hozott a Brazília – Argentína világbajnoki selejtező mérkőzés, ám talán arra senki sem számított, hogy a vér is folyni fog a Maracana stadionban.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Fabrizio Romano (@fabriziorom) által megosztott bejegyzés

Felfokozott hangulat előzte meg a Brazília–Argentína találkozót. A beszámolók szerint az összetűzés akkor kezdődött, amikor a hazai szurkolók kifütyülték az argentin himnuszt. A helyi rendőrség többször is közbelépett, de az erőszak csak fokozódott, több szurkoló is súlyosan megsérült. Lionel Messi és az argentin csapat több tagja – élükön Emiliano Martínezzel – is a lelátóra sietett, hogy véget vessen a dulakodásnak, de amikor látták, hogy nem tudnak segíteni, akkor visszamentek az öltözőbe. Ezalatt a brazil játékosok a pályán maradtak és vártak az ellenfél visszatérésére.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Fabrizio Romano (@fabriziorom) által megosztott bejegyzés

„Láttuk, hogy a rendőrök a szurkolókat ütik, sokunk családja is ott ült a lelátón. Ez történt a Libertadores-kupa döntőjében is. Mi egy család vagyunk. Úgy gondoltuk, hogy lejátsszuk a meccset, hátha így lenyugodnak a kedélyek” – nyilatkozta Messi a lefújást követően.

Az összecsapást egyébként a vendégek nyerték meg, Otamendi 63. percben szerzett találatával 1:0-ra.  Argentína 15 ponttal az első helyen áll a selejtezősorozatban, míg a brazilok zsinórban harmadszor is vereséget szenvedtek, így hét ponttal csak a hatodikok.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!