Az Ajkán elszenvedett vereséget követően folytatódott a pontvadászat a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női röplabdázói számára. A kiélezett csata után hasonlóan nehéz ellenfélnek ígérkezett az UNI Győr együttese, amely jól kezdte a bajnokságot és vasárnap a vasi vármegyeszékhelyre is a könnyed siker megszerzésének reményében érkezett.

A szombathelyiek nagy reményekkel várták az összecsapást, ugyanakkor megoldandó feladatuk is volt, hiszen ezúttal is tartalékosan, szokatlan összetételű kezdőcsapattal kényszerültek pályára lépni. Ez a kezdeti megilletődöttséget követően viszont nem látszódott meg és két, kifejezetten színvonalas illetve látványos labdamenet formájában meg is mutatkozott.

Hiába a szép és tudatos játék, háromnegyed órányi játékot követően egy szettől volt a győzelemtől a Győr. Ekkor viszont megrázta magát a SzoESE és főleg nyitásfogadás terén sikerült meglepnie ellenfelét. Izgalmas meneteket láthattak a nézők és a hangulat is ennek megfelelő volt. Főleg akkor, amikor előbb szépített, majd újabb játszmát követően egalizált a házigazda.

Szinte felrobbant a csarnok a 2-2-es állásnál. A mindent eldöntő ötödik szettre viszont kicsit elfáradt a SzoESE és bár mindent megtett, sokáig tartotta lépést ellenfelével, végül nem sikerült fordítani. A szezon elején beharangozott csapatépítésnek viszont szemmel látható jelei voltak ezen a játéknapon, így joggal reménykedhetnek a szurkolók, hogy hamarosan átszakad a gát…

SzoESE – UNI Győr-SZESE 2-3 (22, 20, -18, -18, 11)

SzoESE: Imre Z., Horváth K., Gábriel R., Dóka V., Szalai Cs., Donáczi K.
Libero: Tauker S.
Csere: Nagy D.
Vezetőedző: Bodzer Attila

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!