Kedden kelt útra a Haladás VSE futsal együttese, hogy Portugáliában részt vegyen a Bajnokok Ligája elitkör csoportmérkőzésein. A torna rendszerben lebonyolított erőfelmérőn igazi nagyágyúk jutottak Felipe Conde játékosainak. Portugál, belga és szerb klasszis klubok ellen kell bizonyítani a vasárnapig tartó játéknapokon. Csütörtökön pokoli nehéz meccsnek ígérkezett az Anderlecht elleni derbi.

Már csak azért is, mert amelyik gárda veszít csak a körbeverésekben és a jobb gólarányokban reménykedhetett a továbbjutást illetően. A szombathelyiek is tisztában voltak ezzel, így azonnal nekiesett a belga riválisának és ennél jobbat nem is tehettek volna. Gyorsan siker is koronázta a próbálkozást, egy pontrúgást követően Arnon segített be, hogy öngóllal előnybe kerüljön a Hali.

Ezután fokozatosan vette át az irányítást a RSC Anderlecht. A folyamatos és agresszív letámadás miatt saját térfelére szorult a vasi alakulat. Gyors időkérés után rendezte sorait a magyar bajnok és felvették újra a meccs ritmusát. Henrique Diniz szemfülességét és pontosságát lehetett dicsérni a 14. percben, amikor a Haladás brazil légiósa egész pályáról vette be a belga kaput.

A félidő hajrája viszont nem úgy sikerült, ahogy a szombathelyiek tervezték. Többször a kapuvasat is megzörgették a belgák, majd Dróthról pattant rosszul a labda, amit Edu terelt a hálóba, hogy újabb két perccel később már egyenlítsen az Anderlecht. A pergő ritmusú első félidő utolsó mozzanataként Cainan szabadrúgás kombinációból megszerezte a vezető találatot is.

Alasztics védésekkel kezdődött a második játékrész, a válogatott kapusa remekelt. Ugyanakkor a Haladás ellentámadásait gyorsan szűrte az Anderlecht és próbált ritmust váltani, azonnali akciókat vezetni. A játékrész derekán aztán ismét bevették a belgák a magyar kaput és ezzel eljött az ideje annak, hogy a szombathelyiek vészkapus megoldással öt-a-négy elleni játékkal rukkoljanak ki.

Meddő mezőnyfölényig sikerült átbillenteni a mérleg nyelvét a zöld-fehéreknek, azonban a szépítő találat csak nem akart megszületni. Ráadásul egy labdavesztést követően elszállt minden remény és Grello beállította az 5-2-es végeredményt. A vereséget követően nem lesz sok ideje a pihenésre, hiszen pénteken a házigazda portugál Sporting lesz a magyar bajnok ellenfele.

RSC Anderlecht (Bel) – Haladás VSE 5-2 (2-2)

Haladás: Alasztics M. – Luiggi Longo, Dróth Z., Henrique Diniz, Arnon
Csere: Gyimesi M., Homlok L. – Kovács M., Szalmáz Z., Knizs O., Hajmási M., Vatamaniuc-Bartha D., Rutai.
Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerző: Edu (15′), Tomic (18′), Cainan (20′), Marcenio (28′), Grello (39′) illetve Rangel (öngól – 2′), Henrique Diniz (14′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!