Új-Zélanddal, a franciákkal és a spanyolokkal került egy csoportba az elődöntőben a Berecz Zsombor vezette magyar együttes a Star Sailors League Gold Cup elnevezésű versenyen, amely a vitorlázók csapat világbajnokságának is tekinthető. A másik ágon Nagy-Britannia, Brazília, Hollandia és Olaszország küzd a fináléért, azaz Magyarország az egyetlen tengerrel nem rendelkező ország a nyolc nemzet között. A mezőny erősségére jellemző, hogy – amint a magyar szövetség honlapján olvasható – a kétszeres világbajnok és háromszoros Amerika Kupa-győztes, olimpiai bronzérmes Dennis Conner, az SSL Gold Cup amerikai tiszteletbeli elnöke úgy fogalmazott: ez az a sportverseny a világon, amelyen a legtöbb olimpiai érmes indul egyszerre, egymás ellen.
A Kanári-szigeteken zajló esemény döntőjében a Sámánok elnevezésű magyar gárda a legjobb 32 között kapcsolódott be a küzdelembe, amely 56 nemzet csapatával indult, és minden résztvevő ugyanolyan SSL 47-es hajóval száll vízre. Az elődöntőben annyiban változik az eddigi lebonyolítás, hogy csupán egyetlen futamot rendeznek szombaton, ezen dől el, melyik négy válogatott jut a vasárnapi döntőbe. A magyar csapat kapitánya a tokiói olimpián Finndingiben ezüstérmes Berecz Zsombor.

A csapat teljes névsora:
Adorján Csaba, Bakóczy Róbert, Berecz Zsombor, Goszleth Marcell, Gyapjas Zsombor, Huber Lél, Lillik Ákos, Majthényi Szabolcs, Németh Áron, Németh Domonkos, Takácsy Levente, Tomai Balázs, Varjas Sándor.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!