Mivel 400 és 800 méter gyorson már rendelkezik az olimpiai induláshoz szükséges szinttel, a február első felében sorra kerülő dohai vizes-világbajnokságon 1500 méteren próbálja meg az előírt ötkarikás időt megúszni Késely Ajna. A 22 éves sportoló az M1 aktuális csatornának kedden azt mondta, az elmúlt éve sikeres volt – a rövidpályás Európa-bajnokságon két bronzérmet nyert -, az idén pedig a világbajnokság, valamint a nyári párizsi olimpia szerepel a fókuszában.
“Az a cél, hogy 1500 méteren is sikerüljön megúszni az A-szintet. A vb egyfajta mérföldkő lesz az olimpia előtti időszakban, Dohában azt várom, hogy az elmúlt időszakban elvégzett munka gyümölcsét tudjam learatni” – nyilatkozott Késely, és elmondta, kicsit több, mint egy éve dolgozik együtt új edzőjével, Kovács Ottóval, aki a vízben és az uszodán kívül is igyekszik belőle “kihozni a sportolót”.
“A szárazföldi edzések, a mentális rész és a hétköznapok tekintetében is nagy segítséget nyújt, ez pedig kell ahhoz, hogy fizikailag és lelkileg is felkészült legyek. Nem mellesleg elég jól tud motiválni a medence partjáról is” – fogalmazott a BVSC-Zugló úszója.
Kovács Ottó azt mondta, Késely az első perctől kezdve profi módon és nagy lelkesedéssel állt neki a közös munkának, ami a tréner szerint már tavaly megmutatkozott az eredményekben is.
“A rövidpályás Eb-t ugyanúgy egyfajta önbizalomnövelő eseménynek használtuk, mint fogjuk majd februárban a vb-t, ugyanis ezeken kell megszerezni azt a magabiztosságot, ami lendületet ad a párizsi olimpiáig, illetve az ottani jó eredmény eléréséhez” – jelentette ki az edző, és megerősítette, a vb-n 1500 gyorson is szeretnék elérni az A-szintet.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!