A Vas Vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokság küzdelmei továbbra is szünetelnek, a csapatok azonban lassacskán megkezdik a felkészülést az előttük álló tavaszi küzdelmekre. Bosszankodva várhatja azonban a folytatást a Király SE gárdája, akik tavaly egy hajszállal csúsztak le a bajnoki címről, idén pedig úgy fest, hogy egy újabb zöld-fehér csapat állhat az aranyérmük útjába. 

A tavalyi kupagyőzelem édes pillanatai, de vajon becserélték volna egy bajnoki címre?

Köztudott, hogy a Király Sportegyesület a környék egyik legmodernebb sportcsapata. Infrastrukturálisan és minden egyéb szempontból készen állnának egy magasabb osztályban való szereplésre, ám a megyei I. osztályú bajnokság megnyerése nem akar összejönni számukra.

A 2022/23-as kiírásban csupán gólkülönbséggel maradtak le a HVSE mögött az aranyról, idén pedig a Haladás II. együttese vezet előttük féltávnál 5 ponttal.

Ez azonban nem csak a Halisok remek teljesítményének köszönhető, hanem annak is, hogy a tavaly ilyenkor megszerzett 42 pontjuktól 6 egységgel elvannak maradva.

A nyár során természetesen a Király SE keretében is történtek változások, ráadásul több fordulón keresztül nélkülözniük kellett Halmosi Pétert is, akit a 7. fordulóban a Sárvár elleni rangadón piros lappal leküldtek a pályáról.

Nem kezdődött számukra rosszul a 2023/24-es szezon: rögtön egy tucat góllal küldték haza a bajnokság egyik újoncát (Nádasd), majd Rábapatyról is 3 ponttal térhettek vissza Szombathelyre. Ezt követte az azóta másokat is megtréfáló Söpte elleni iksz, majd újabb két győztes meccs után a listavezető elleni pontosztozkodás.

A Sárvár elleni vereség volt az egyetlen betlijük az ősz során, így nem mondhatnánk, hogy rosszul teljesített a csapat, de valami mégis hiányzik az áttöréshez.

Hegyi László, a csapat mestere a kiralysportegyesulet.hu-nak értékelte a mögöttünk hagyott félszezont.

“Egy igazán kiegyensúlyozott bajnokságról beszélhetünk idén, hiszen a tabellát tekintve láthatóan kialakultak az erőviszonyok, több csapat is ott van az élmezőnyben, három pedig kiemelkedik a bajnokságból. Az első félév nem teljesen úgy sikerült, ahogyan azt szerettük volna, de azt nem lehet mondani, hogy ne tennénk meg mindent a siker érdekében.

Minden mérkőzésen a győzelemre törekedtünk és ezeken nagy számban sikeresek, kisebb számban sikertelenek voltunk, a második helyen állunk a téli szünetben.

Meg kell fejtenünk, hogy a sikertelen mérkőzések miért alakultak így és a hibáinkból építkeznünk kell. Ezért tenniük kell mind a fiataloknak mind pedig a rutinos játékosoknak.

Abban mindenképpen van hiányérzetem, hogy a koncentráció hiánya miatt „agyonnyert” mérkőzéseken leikszeltünk vagy mint a Sárvár ellen, még pontot sem tudtunk szerezni. Ezen mindenképpen javítani kell. A felnőtt futballban nem a játék szépsége az első, hanem a győzelem. Ez kell, hogy a legfontosabb legyen!

Összességében nem lehetek elégedett a teljesítményünkkel, de voltak kiemelkedő mérkőzéseink is. Ebből kell több a tavaszi idényben.”

Egy valamire roppantul büszke lehet az edző, és a gárda is, hisz a 10 kapott gól az egész ősz során kiemelkedő teljesítmény.

TABELLA

Kisebb meglepetésre, és persze a feljebb említett okok miatt, egyelőre nem Halmosi Péter a csapat házi gólkirálya.

Lefutva azonban még nincs a bajnokság, abban pedig biztosak vagyunk, hogy Halmosiék minden tőlük telhetőt megfognak tenni azért, hogy megnehezítsék a Haladás fiataljainak dolgát.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!