Rendkívül fontos találkozó várt a Haladás VSE másodosztályú női röplabda együttesre. Mucsi Péter tanítványai ugyanis kiegyensúlyozott teljesítménnyel rukkolt ki a bajnokság során, így joggal várták őket a felsőházba. Ez már szinte borítékolható, hogy sikerült, ugyanakkor minél előkelőbb hely is kilátásban van, hiszen megfelelő eredmények esetén a második helyről kezdhetik meg a playoffot.

Ehhez első állomásként a Delta SE csapatát kellett mindenképpen legyőzniük. A hazai pályán megrendezett találkozón a szurkolóknak is fontos szerep jutott, akik végig buzdították a házigazdát. Szükség is volt rá, hiszen a Delta SE is szeretne minél jobb eredménnyel nekifutni a rájátszásnak. Ennek megfelelően nagyon nehezen tudott előnyre szert tenni a Hali, hiszen riválisa szorosan tapadt a házigazdára.

Mucsi Péter időkéréssel tett rendet tanítványai fejében és sikerült is lépéselőnybe kerülni. A folytatásban viszont döcögött a szombathelyiek szekere. Hiába cserélt a vasi tréner illetve próbálta ismét felrázni lányait, nem sikerült változtatni a forgatókönyvön. A Delta egyenlítését követően viszont varázsütésre minden téren megváltozott a Haladás játéka.

Nagyon pontos nyitásokkal és látványos ütésekkel szedték ízekre az addigi magabiztos vendégeket. A lélektanilag is fontos harmadik szettet 25-9-re nyerte a Hali. A záró etapra már elfáradt a Delta SE és hitehagyottan játszottak, ezt pedig a szombathelyiek sikerre éhesen ki is használták. Szűk másfél óra alatt hozta a vasi zöld-fehér együttes a kötelezőt és versenyben maradt a második helyért.

A Szent Benedek gárdája jelenleg a dobogó második, míg a Hali a harmadik fokán áll, ugyanakkor Mucsi Péter csapata még egy találkozóval le van maradva riválisától. Amennyiben magabiztos sikerrel veszik a szombathelyi lányok az Ajka elleni utolsó alapszakasz mérkőzést, úgy a második helyről kezdhetik a rájátszást. A Röpisuli SE elleni derbit vasárnap rendezik a Veszprém vármegyei városban.

Haladás VSE – Delta Röplabda SE 3-1 (20, -18, 9, 12)

Haladás: Kőrösi Z., Tóth B., Héjj L., Marton G., Horváth B., Németh A.
Libero: Varga N., Hütter R.
Csere: Ragasits L., Kocsis D., Stéger B.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!