Szombaton este már a 17. fordulót rendezték a férfi élvonalbeli kosárlabda pontvadászatban. Hétről hétre kevesebb lehetősége van a csapatoknak, hogy minél előkelőbb helyen fejezzék be az alapszakaszt. Nagy szüksége volt az Egis Körmendnek is hogy újra a győzelmi ösvényre lépjen. A DEAC elleni összecsapás nem is ígérkezett könnyűnek, annak ellenére sem, hogy hazai pályán volt a vasi alakulat.

Több kulcsjátékosa hiányában a legfontosabb célja az lehetett Kocsis Tamás legénységének, hogy szigorú védekezéssel kevés ponton tartsa a hajdúságiakat. Sokáig úgy tűnt, hogy sikerülhet ez a tervük. Djogo kosara nyitotta a derbit, majd sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Sok, apró hiba jellemezte a játékot, ezekből próbáltak élni a főszereplők. A második negyed során már körvonalazódott, hogy ki, mire próbál építeni. A DEAC leginkább a palánk alatt dominált.

A Körmend pedig távolról, majd betörésből próbált zavart okozni. A szünetben a vendégek álltak jobban, hiszen az eredményjelzőn 34-40 állt. Drenovac, Edwin és Buljevic nagyon élt a folytatásban is, így nemcsak állandósult a vendégek vezetése, de a különbség is fokozatosan nőtt. Djogo és Ferencz triplájával kapaszkodott a Körmend, de nem sikerült befogni az ellenfelet. A kritikus pillanatban mindig érkezett egy kosár vendég oldalról.

Az utolsó negyedben nagy rohamozásba kezdet a házigazda. Fantázia volt a játékokban, ugyanakkor a pontossággal már hadilábon álltak. A DEAC jól kontrollálta a találkozót és a fontos pillanatokban betaláltak. A kiegyenlítettnek tűnő összecsapást a mezőnyből pontosabban dobó és a palánk alatt keményebben védekező alakulat nyelvet.

Egis Körmend – DEAC 70-81 (17-18, 17-22, 20-22, 16-19)

Körmend: Morgan 15/9, Takács -, Djogo 17/3, Durázi 2, Tolbert 23/3.
Csere: Kiss 3/3, Sylla 6, Ferencz 4/3,
Vezetőedző: Kocsis Tamás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!