Mint ismert a Szombathelyi Haladás 10 napos edzőtáboron vesz részt Törökországban. Közel a februári bajnoki rajt, így már felkészülési mérkőzéseket is játszottak a vasi zöld-fehérek. A hétvégén Sidében, a Sirham Sportközpontban az üzbég Bunyodkor csapatával csaptak össze Aleksandar Jovic tanítványai. Több kulcsjátékos nem lépett pályára. Kihagyta a találkozót Kelemen Marko, Verpecz István, Horváth Arnols és Szijjártó Ármin is. Az üzbég élvonal 8. helyén végző rivális már a 9. percben megszerezte a vezetést. A játékrész derekán egy szép akció végén egalizált – Tarján révén – a szombathelyi csapat. A második félidőben több helyzetet is kihagyott a vasi alakulat, amely a végén ütött vissza. A 88. percben egy ártalmatlannak tűnő szituációból közel 30 méterről szánta el magát lövésre Izatov, aki utat talált a hálóba.

– A fiatalok számára fontos mérkőzést játszottunk, sokat tanultak belőle, rurint szereztek egy jó csapat ellen. De nem csak ők, hanem a csapat valamennyi tagja számára hasznos volt ez a 90 perc. Lényeges volt, hogy amikert edzésen gyakoroltunk, kipróbálhassuk a mérkőzésen. A héten egyébként nagyon jól dolgoztak a fiúk, jól edzettek, elégedett vagyok velük – nyilatkozta a klub hivatalos honlapján Aleksandar Jovic.

Szombathelyi Haladás-Bunyodkor PFC (üzbég) 1-2 (1-1)

Szombathelyi Haladás: Pálfi – Nyíri, Jagodics, Bolla, Tarján – Szakály – Horváth R., Mohos, Hursán, Helesh – Jancsó.
II. félidő: Pálfi (Kostyák, 60.) – Frák, Ene, Csonka, Beronja – Zvekanov, Szvoboda, Rácz, Erdei, Csernik – Pintér. Edző: Aleksandar Jovic.

Gólszerző: Tarján (22′) illetve Jovic (9′), Izatov (88′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!