Alig pár hónapja, hogy edzőváltáson esett át a Körmendi FC (akiknek már értékeltük a mögöttünk hagyott őszi szezonját), a klub az újév alkalmával ismét edzőt váltott: a korábbi NB I.-es futballista, Dobos Sándor irányításával készülnek a tavaszra. 

Fotó: ZAOL

Vaspöri Zoltán mandátuma nem tartott sokáig, a 0 pontos Kurucz Ádámot követte a piros-feketék kispadján Vaspöri, akivel 9 pontot sikerült begyűjteniük.

Úgy tűnik, hogy ez sem volt elég a folytatáshoz, így Dobos Sándor irányíthatja majd a körmendieket tavasszal. “A szakember 1997 óta edzősködik, az elmúlt években dolgozott Letenyén, majd a ZTE különböző csapatainál, és a zalaegerszegi szerepvállalásával párhuzamosan 2003-tól 2023-ig Andráshidán – a vármegyei I. osztályban, az NB III.-ban és az NB II.-ben. Az 56 éves A licenszes edző minden szinten ért el szép eredményeket.” – számolt be róla a vaol.

Kapóra jött a megkeresés számára, hisz az Andráshidán eltöltött 20 éve után a klubnál más pozícióban számítottak volna a munkájára, a felnőtt csapat irányítását másik edzővel képzelték volna el, ám ő maga nem értett egyet a váltás indokaival.

A lap meg is szólaltatta Dobost, aki így nyilatkozott.

“Karácsony előtt kerestek meg a körmendi klub vezetői, reális célokat jelöltek ki, érzem a bizalmat a részükről, elfogadtam a felkérést. Egyébként kellett már egy új kihívás számomra, ki akartam mozdulni a komfortzónámból, szeretném megismerni Vas vármegye futballját is. Körmenden jók a körülmények, egy tradicionális csapat edzője lehetek – motiváltan vágok bele a feladatba. Nem vagyok vándormadár edző, minden állomáshelyemen hosszú éveket töltöttem el, most azonban fél évben egyeztünk meg. Először ugyanis szeretném kiharcolni a bentmaradást a csapattal, az én jövőmmel majd ráérünk utána foglalkozni. Természetesen szeretnénk megerősíteni a játékoskeretet, de a legfontosabb szempont nálam a minőségi edzésmunka – és én népes létszámnak szeretek sok edzést tartani!” 

Megyei I.: Változnak az idők

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!