Telt ház előtt fogadja a magyar férfi teniszválogatott jövő pénteken és szombaton a német csapatot a Davis Kupa tatabányai selejtezőjében. A hazai szövetség (MTSZ) közösségi oldalának hétfői híre szerint két héttel a párharc előtt már elfogytak a jegyek az év legjelentősebb hazai rendezésű teniszeseményére.
“A játékosok nevében is köszönjük a bizalmat, és reméljük, hogy a magyar szurkolók szokásos biztatásával a csapat képes lesz meglepetést okozni Tatabányán. Az M4 Sport közvetítésének köszönhetően azok is láthatják a mérkőzéseket, akik most nem tudtak jegyet venni” – áll a közleményben.
Nagy Zoltán kapitány Fucsovics Mártont, Marozsán Fábiánt, Piros Zsombort, Valkusz Mátét és Füle Mátyást nevezte az összecsapásra. A németek keretébe egyelőre négy játékost jelölt a kapitány, Michael Kohlmann: a Tokióban olimpiai bajnok Alexander Zverev mellett Jan-Lennard Struffot, Kevin Krawietzet és Tim Pützöt. Németország eddig háromszor (1988, 1989, 1993) ért a csúcsra a Davis Kupában. Magyarországon legutóbb 1978-ban játszott a két válogatott, akkor a hazaiak 3-2-re nyertek Taróczy Balázs vezérletével. Öt éve Frankfurtban a németek győztek, akik összesítésben 4-2-re vezetnek. A tatabányai párharc győztese továbbjut a finálé 16 csapatos csoportkörébe, a vesztes pedig osztályozót vív ősszel.

A program:
február 2., péntek:
14.45 nyitóünnepség
15.00 két egyéni mérkőzés
február 3., szombat:
13.00 egy páros és két lehetséges egyéni mérkőzés

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!