A Forma-1-es jogtulajdonos Liberty Media keddi bejelentése szerint 2026-tól tíz évig Madridban rendezik a Spanyol Nagydíjat. A sorozat hírlevele alapján 2035-ig biztosan lesz futam a spanyol fővárosban, ahol félig utcai, félig épített pályán száguldanak majd a versenyzők. Az új, 5,47 kilométeres aszfaltcsíkon húsz kanyar lesz, és a tervek szerint egy kört 1:32 perc alatt teljesítenek majd a pilóták az IFEMA kiállítóközpont körül. A futamokhoz új versenyirányító-torony, irodák, valamint szórakoztató terek létesülnek, a lelátó kezdetben 110 ezer, majd a későbbiekben 140 ezer néző egyidejű kiszolgálására lesz alkalmas, amivel a madridi az egyik legnagyobb befogadóképességű versenypálya lesz.
“Madrid egy elképesztő város csodálatos sport- és kulturális örökséggel, a mai bejelentés így egy új, izgalmas fejezetet nyit a Forma-1 spanyolországi történetében” – jelentette ki Stefano Domenicali, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója.
Legutóbb 1981-ben volt Madridban Forma-1-es futam. A bejelentésben nem esik szó a Spanyol Nagydíjnak 1991 óta otthont adó barcelonai versenypálya további sorsáról.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!