Nem lehet azt mondani, hogy unalmas lenne az NB II-es női röplabda bajnokság alapszakaszának utolsó fordulója. Ahogyan korábban is számítani lehetett rá a Haladás együttese kiváló erőkből áll és méltán várták a szurkolók, hogy idén is nagyot alkot majd Mucsi Péter csapata. Az volt egyedül a nyitott kérdés az alapszakasz utolsó felvonása során, hogy sikerül-e pontot szereznie a vasi lányoknak Ajkán?!

A Szent Benedekkel ugyanis nagy versenyfutásban voltak a szombathelyiek és a Balaton-partiak kipipálták utolsó meccsüket, míg a vasi gárdának pontot, pontokat kellett szerezni ahhoz, hogy biztosan a második helyről fusson neki a rájátszásnak. A vasárnap délutóni időpont kissé szokatlan volt a Haladás számára, azonban a játékosok már a kezdést követően rendkívül motiváltak voltak.

Nagyon gyorsan magához ragadta a kezdeményezést a szombathelyi csapat, amely nagyon ritkán hibázott. A Röpisuli pontjainak többségét is inkább a vasiak pontatlanságából tudták szerezni. Nem volt ebből ugyan sok és a kifejezetten közönségszórakoztató nyitányt gyorsan el is döntötték Horváth Barbaráék. A folytatásban sem vesztett lelkesedéséből a vendég csapat, amelyben már a cserék is lehetőséget kaptak.

A pontosságban már előfordultak kisebb hibák, de a háló közelében hengerelt a Haladás, amely a szorosabb menetet követően már csak egyetlen játszmától volt a sikertől. Nem kellett csalódnia a csapatot elkísérő szurkolóknak, akik alig egy órán belül végérvényesen megnyerték a találkozót és a 3-0-ás sikernek köszönhetően az alapszakaszt a második helyen fejezte be a vasi zöld-fehér klub.

Röpisuli SE Ajka – Haladás VSE 0-3 (9, 18, 17)

Haladás: Kőrösi Z., Tóth B., Héjj L., Marton G., Horváth B., Németh A.
Libero: Varga N., Ragasits L.
Csere: Rudolf L., Dabronaki E., Avas V.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!