Sérülések, formahanyatlás és szerencsételség – ezek mind befolyásolták az idényt az Egis Körmend számára. A vasi piros-feketék zsinórban negyedik vereségüket szenvedték el a férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokság alapszakaszában. Ráadásul már negyedszer éppen a bevehetetlennek tűnő körmendi csarnokban veszítettek Ferencz Csabáék. Épp ezért fontos lenne mielőbb visszatalálni a helyes ösvényre.

A helyzet pedig azért sem egyszerű, mert több meghatározó kosaras sérülés miatt nem léphet pályára, többek pedig meglehetősen hullámzó teljesítménnyel rukkoltak ki. Így viszont nagyon nehéz lesz behúzni a győzelmet a már csak 9. helyen álló vasi csapatnak. Pedig ezúttal egyetlen találkozó dönt arról, hogy tovább árnyalja az érintett klubok idei szereplését.

A Magyar Kupa negyeddöntőjében a Körmend vendége az a Szeged lesz, amely bajnoki fordulóban 30 pontos vereséget szenvedett a címvédő Falco otthonában. Nagy kérdés lesz, hogy három nap alatt sikerült-e nekik mentálisan vissztalálni a helyes útra, amelynek eredményeként a tabella hetedik helyén állnak. Lazics mester tanítványai bizonyára mindent meg fognak tenni ennek érdekében.

Érdekesség, hogy a két együttes hasonló pályaválasztással már találkoztak egyszer az idény során. A körmendi csarnokban megrendezett NB I-es mérkőzésen 90-73-ra diadalmaskodtak Kocsis Tamás játékosai. Cook azon a derbin 11 pontot szórt, ezúttal sérülése okán nem lép pályára. Ott lehet viszont az 1 hónapra szerződtetett Lovre Basic, aki irányítékont segítheti a Körmend csapatát.

Egis Körmend – SZTE-Szedeák
2024. január 24. (szerda) – 18:00
Körmend, Városi Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!