Rendkívül nehéz helyzetben volt az Egis Körmend együttese. Az élvonalbeli férfi kosárlabda bajnokság 18. fordulójában megrendezett összecsapást idegenben vívta Kocsis Tamás legénysége. Szomszédvári rangadón kellett volna megtörni azt a rossz sorozatot, amely 2024-ben éri a vasi klubot. A bajnokságban és a Magyar Kupában sem sikerült nyerni, így a zalai fellépés akár az edzőváltás kérdését is felvethette volna.

A ZTE ráadásul előrébb áll a tabellán, a sikertelen kupameccs után menesztették a trénerüket és számukra is kiemelt fontossággal bírt a szombat esti meccs. Hogy mennyire komolyan vették a csapatok a derbit jól mutatja, sokáig fej-fej mellett haladtak a felek. Könnyű kosarakat nem tudták szerezni a játékosok, akik azonban nagyon pontosan céloztak mezőnyből. Az első negyed után is egálra álltak a főszereplők.

A vendégektől ezúttal Takács volt elemében, nem igazán tudták tartani a zalaiak a körmendi hátvédet. Neki is köszönhető, hogy a szünetig előnybe került a Rába-parti alakulat, a térfélcsere után sem fékezett a fiatal kosaras. A vendégek teljesítményét még jobb színben tünteti fel, hogy újabb kulcsjátékosa, Durázi nélkül kellett volna hozni a sikert. A harmadik negyed végén úgy tűnt, hogy sikerülhet négy vesztes meccs után ismét nyernie az Egis Körmendnek.

Ostojic és Paige próbált ritmust váltani, kosaraikkal pedig folyamatosan faragta a ZTE hátrányát. A kritikus pillanatokban az örökifjú Ferencz is elkapta a fonalat és egymás után hintette a trojkákat. Bár végig szorongatott a házigazda, nem sikerült megtörni a vendégek lelkesedését. Így ismét nyert és szerzett fontos pontokat az Egis Körmend.

Zalakerámia ZTE KK – Egis Körmend 101-110 (29-29, 22-24, 21-27, 29-30)

Körmend: Basic 14/9, Morgan 19/12, Takács 19/6, Djogo 16/3, Tolbert 21/6.
Csere: Ferencz 21/15, Kiss, Schmera, Herczeg,
Vezetőedző: Kocsis Tamás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!