A kispályás labdarúgás kezdetére még várni kell, a Szilveszter Kupa pedig már a múlté, mégsem maradtak teremfoci nélkül a csapatok. A Szombathelyi Szabadidősport Szövetség, a helyi önkormányzat valamint a Sport és Ifjúsági Iroda összefogásából első ízben rendezték meg az Aréna Savariában a Vállalati, Intézményi Teremlabdarúgó Tornát, amely hatalmas sikert aratott.

Nemcsak helyi, hanem a környéken található vállalatok is nevezhettek a kupára, a rövid szervezési idő ellenére gyorsan össze is jött a 16 csapat. Az egynapos tornára szép számmal érkeztek nézők is és a lebonyolításra nem lehetett panasza senkinek. A sorsolást követően valamennyi érintett csapat pontosan tudta, hogy mikor kell pályára lépniük.

Először a csoportmeccsekre került sor, ahol körmérkőzések formájában döntöttek a főszereplők a továbbjutást érő helyek sorsáról. Nagyon keményen védekeztek épp ezért a csapatok, mert nagyon könnyen hátrányba lehetett kerülni, a 15 perces játékidő viszont ahhoz sokszor kevés volt, hogy egyenlíteni, fordítani tudjon a lépéskényszerben lévő alakulat.

A kvartettek legjobb két együttesei a folytatásban keresztben játszottak és egyenes kieséses rendszerben búcsúztatták a riválisokat. A TDK csapata nagyon kevés rúgott gól ellenére biztosította helyét a döntőben, míg a másik ágon a végig kiegyensúlyozott és rendkívül gólerős Polgármesteri Hivatal együttese jutott a fináléba. Izgalmas csatát ígért ez a derbi is.

Ám előtte a Paccord és a Galambos Trans mérkőzése alapozta meg a hangulatot, ahol végül csak a büntetők döntöttek az érem sorsáról – az előbbi csapat javára. A finálé is hasonlóan izgalmasra sikeredett, igaz itt már csak egy gól döntött: Szandi talált a hálóba és döntötte el az aranyérem sorsát. A visszajelzések alapján a szervezők már a lehetséges folytatást tervezgetik. Van is miért…?!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!