Don MacAdam, a magyar férfi jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya csak akkor lesz elégedett, ha csapata továbbjut a jövő heti budapesti olimpiai selejtezőből.
A hazai szövetség közleménye alapján a kanadai szakvezető nagyon örül annak, hogy szinte minden játékosa rendelkezésre áll. A Tüskecsarnokban sorrendben Spanyolország, Litvánia és Japán lesz az ellenfél, az első helyezett jut az utolsó kvalifikációs körbe.
A múlt hétvégi Magyar Kupa négyes döntő kapcsán kiemelte, remélte, hogy a mérkőzések kicsit szorosabban alakulnak, és abban bízott, hogy kicsit több magyar játékos kap lehetőséget. A fehérvári siker szerinte pozitív hatást válhat ki, mivel ez a klub adja a legtöbb válogatott játékost.
MacAdam hangsúlyozta, akkor lenne elégedett, ha a válogatott megnyerné a négyes tornát, vélhetően a Japán elleni összecsapás lesz a legnehezebb, de a másik két rivális ellen is nehéz meccsekre számít. Szerinte a japánoknak nagyon felkészült a szövetségi kapitányuk, a litván válogatottnak is remek edzője van, a játékosok magas szinten és minőségi bajnokságokban játszanak.
“A spanyol nemzeti csapat is nagyon jól felkészített, a szövetségi kapitány, Antoine-Lucile Basile Magyarországon is jól ismert, itt is dolgozik. Készen fognak állni, semmi kétségem sincs efelől. Könnyű meccs nem lesz ezen a tornán, de tudjuk, hogy mi vezethet a sikerhez, a győzelemhez. Nem az ellenfelek játékára, hanem a sajátunkra kell összpontosítanunk és arra, hogy magabiztosak legyünk és higgyünk abban, amit meg akarunk valósítani” – tette hozzá.

A torna programja:
február 8., csütörtök:
Litvánia-Japán 15.00
Magyarország-Spanyolország 18.30
február 9., péntek:
Spanyolország-Japán 16.30
Magyarország-Litvánia 20.00
február 10., szombat:
Litvánia-Spanyolország 16.30
Magyarország-Japán 20.00

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!